Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ Στάση εργασίας την 20/4 για δεδουλευμένα 5 μηνών

Σε στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας προχωρούν την Τετάρτη 20 Απρίλη οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, τη φύλαξη και σίτιση στο ΨΝΑ «Δρομοκαΐτειο» που παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από 5 μήνες. Οι ατομικές συμβάσεις έργου στην καθαριότητα δεν προβλέπουν τη χορήγηση αναρρωτικών και κανονικών αδειών.

Συγκεκριμένα, σε δελτίο Τύπου του Σωματείου αναφέρεται: «Η υποχρηματοδότηση ως κεντρική πολιτική επιλογή έχει οδηγήσει το Νοσοκομείο στα όρια της κατάρρευσης και τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση. Εφαρμόζοντας τις μνημονιακές πολιτικές, καθιστούν τους εργαζόμενους ομήρους, χρησιμοποιώντας τους ως ιδιότυπα πιόνια στη σκακιέρα της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Ενδεικτικό της θέσης για την τραγική κατάσταση που βρίσκονται οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου λόγω της υποχρηματοδότησης είναι η έλλειψη όχι μόνο υγειονομικού υλικού, αλλά και βασικά είδη καθαρισμού όπως απορρυπαντικά, σακούλες απορριμάτων κά, τα οποία πολλές φορές τα αγοράζουν με δικά τους χρήματα οι εργαζόμενοι.

Την Τετάρτη 20/4/2016 προχωράμε σε στάση εργασίας 7.00 πμ - 10.00 πμ και συγκέντρωση έξω από το χώρο του υπουργείου Υγείας.

Διεκδικούμε:
  •  Την επανασύσταση των οργανικών θέσεων για τις ειδικότητες φύλαξης - σίτισης - καθαριότητας και μονιμοποίησή τους.
  • Άμεση και επαρκής χρηματοδότηση έτσι ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε εργολάβους, αλλά και εργαζόμενοι με ατομικές συμβάσεις.
  • Προμήθεια απαραίτητου υγειονομικού υλικού και υλικών καθαριότητας.
  • Μονιμοποίηση επικουρικών εργαζομένων και 5 μηνών».   
Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου