Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Συνάντηση Του Δ. Κουτσούμπα Με Την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, αποτελούμενη από τους Γιαννακό Μιχάλη, πρόεδρο, Αντωνόπουλο Τάσο, αντιπρόεδρο, Κετηκίδη Πέτρο, οργανωτικό γραμματέα, Κουρουβακάλη Δημήτρη, ταμία, Μαθιόπουλο Γιώργο, αναπλ. γραμματέα, Μακρή Ανδρέα, αναπλ. ταμία και Λαζαρίδη Γιάννη, μέλος. Από την πλευρά του Κόμματος συμμετείχαν επίσης ο Αρβανιτίδης Αλέκος, μέλος του Συνδικαλιστικού - Εργατικού Τμήματος της ΚΕ και η Σιάντου Όλγα.

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον Δημήτρη Κουτσούμπα για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ασθενείς και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, τις υγειονομικές μονάδες και το ΕΚΑΒ, αλλά και για όσα προκύπτουν από την υποχρηματοδότηση, την έλλειψη προσωπικού, την ιδιωτικοποίηση και τη συρρίκνωση των υγειονομικών υπηρεσιών και του παρέδωσαν υπόμνημα με τα προβλήματα και τα αιτήματα της Ομοσπονδίας.

Από τη μεριά του ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε τη στήριξη του ΚΚΕ στους αγώνες των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία για τα δίκαια αιτήματά τους, που το ΚΚΕ αναδεικνύει μέσα και έξω από τη Βουλή με κάθε τρόπο. Ανέδειξε την πρόταση του ΚΚΕ για τη Λαϊκή Συμμαχία όπου το εργατικό - λαϊκό κίνημα θα παλεύει όχι για την εναλλαγή των κυβερνήσεων, αλλά σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και την εξουσία του.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μετά τη συνάντηση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συναντηθήκαμε με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ενημερώσαμε για τα αιτήματα της Ομοσπονδίας μας και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε να καταργήσουμε τις μνημονιακές πολιτικές και να ανακτήσουμε τις απώλειες τις οποίες έχουμε υποστεί τα τελευταία πέντε χρόνια. Είναι δεδομένη η στήριξη του ΚΚΕ και στη Βουλή και στο δρόμο. Λέμε στην κυβέρνηση ότι δεν τρώμε κουτόχορτο, διαλύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, διαλύει το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Με πρωτοβουλίες και δυναμικούς αγώνες δεν θα τους το επιτρέψουμε». (Δείτε εδώ βίντεο).
Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου