Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Ανατροπή Στο 9ο Συνέδριο Της ΟΕΝΓΕ

Αντώνης Καραβάς, γιατρός, Γ.Σ. ΑΔΕΔΥ, μέλος της γραμματείας της ΡΕΙ και του ΜΕΤΑ Υγειονομικών

Τα αποτελέσματα αποτελούν μια καθαρή νίκη της αντιμνημονιακής-ριζοσπαστικής- αντικαπιταλιστικής αριστεράς που, παρά τις διαφορές, στα μάτια της βάσης των νοσοκομειακών γιατρών στήριξε ανυποχώρητα το προηγούμενο διάστημα την πάλη ενάντια στα μνημόνια και τη λιτότητα, μαζί με το υγειονομικό-εργατικό-λαϊκό κίνημα, αλλά και μέσα στα νοσοκομεία, την πάλη για μόνιμες προσλήψεις και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Η ΔΗΠΑΚ και το Ενωτικό Κίνημα αρθροίζουν συνολικά 14 έδρες, που δίνουν αριθμητικά πλειοψηφία στο νέο Γενικό Συμβούλιο με 27 έδρες και αυτό επιτάσσει τη συγκρότηση αριστερού, αγωνιστικού προεδρείου στην ΟΕΝΓΕ.

Από την πρώτη εκτί­μη­ση των απο­τε­λε­σμά­των προ­κύ­πτουν δύο σαφή συ­μπε­ρά­σμα­τα:

Πρώ­τον, τα απο­τε­λέ­σμα­τα απο­τε­λούν κό­λα­φο για τις πα­ρα­τά­ξεις του μνη­μο­νια­κού-κυ­βερ­νη­τι­κού συν­δι­κα­λι­σμού, νέου και πα­λιού. Η ΔΗΚΝΙ (ΔΑΚΕ) υπο­χω­ρεί κατά μία έδρα, αλλά η συ­μπα­ρά­τα­ξη ΠΑΣΚ-ΔΗ­ΜΑΡ κυ­ριο­λε­κτι­κά κα­ταρ­ρέ­ει. Τα απο­τε­λέ­σμα­τα απο­τε­λούν κό­λα­φο όμως και για την πα­ρά­τα­ξη του Με­τώ­που που στη­ρί­χτη­κε από το ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, καθώς απώ­λε­σε το 30% της δύ­να­μής της, πλη­ρώ­νο­ντας τη μνη­μο­νια­κή στρο­φή και την χωρίς προ­σχή­μα­τα υπε­ρά­σπι­ση της κυ­βέρ­νη­σης και του υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας. Στό ίδιο το συ­νέ­δριο ήταν εξό­φθαλ­μη η σύ­μπρα­ξη των συν­δι­κα­λι­στι­κών ηγε­σιών ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΚ με τις δύο τε­λευ­ταί­ες να μην κα­τε­βά­ζουν ούτε ένα κεί­με­νο και να στη­ρί­ζουν το Μέ­τω­πο σε όλες τις ψη­φο­φο­ρί­ες!!!

Η επι­δί­ω­ξή τους να επι­στρέ­ψουν την Ομο­σπον­δία στις επο­χές του γρα­φειο­κρα­τι­κού συν­δι­κα­λι­σμού, του μοι­ρά­σμα­τος της κα­ρέ­κλας και της συν­διαλ­λα­γής με το υπουρ­γείο πριν το 6ο συ­νέ­δριο το 2009, που ανέ­τρε­ψε την πλειο­ψη­φία ΠΑΣΚ Λα­ο­πό­δη- ΔΗΚΝΙ Τσού­κα­λου, έπεσε στο κενό. Η πο­λι­τι­κή του διά­λο­γου-απά­τη με το υπουρ­γείο για τη δήθεν «επι­και­ρο­ποί­η­ση της συλ­λο­γι­κής συμ­φω­νί­ας» απο­κα­λύ­φτη­κε και συ­ντρί­φτη­κε.

Τα απο­τε­λέ­σμα­τα απο­τε­λούν μια κα­θα­ρή νίκη της αντι­μνη­μο­νια­κής-ρι­ζο­σπα­στι­κής- αντι­κα­πι­τα­λι­στι­κής αρι­στε­ράς που, παρά τις δια­φο­ρές, στα μάτια της βάσης των νο­σο­κο­μεια­κών για­τρών στή­ρι­ξε ανυ­πο­χώ­ρη­τα το προη­γού­με­νο διά­στη­μα την πάλη ενά­ντια στα μνη­μό­νια και τη λι­τό­τη­τα, μαζί με το υγειο­νο­μι­κό-ερ­γα­τι­κό-λαϊ­κό κί­νη­μα, αλλά και μέσα στα νο­σο­κο­μεία, την πάλη για μό­νι­μες προ­σλή­ψεις και αξιο­πρε­πείς συν­θή­κες ερ­γα­σί­ας. Η ΔΗΠΑΚ και το Ενω­τι­κό Κί­νη­μα αρ­θροί­ζουν συ­νο­λι­κά 14 έδρες, που δί­νουν αριθ­μη­τι­κά πλειο­ψη­φία στο νέο Γε­νι­κό Συμ­βού­λιο με 27 έδρες και αυτό επι­τάσ­σει τη συ­γκρό­τη­ση αρι­στε­ρού, αγω­νι­στι­κού προ­ε­δρεί­ου στην ΟΕΝΓΕ.

Οι δυ­νά­μεις της Ρι­ζο­σπα­στι­κής Ενό­τη­τας Ια­τρών (ΡΕΙ)δώ­σα­με με επι­τυ­χία τη μάχη των εκλο­γών, με το πο­λυ­τα­σι­κό ψη­φο­δέλ­τιο του Ενω­τι­κού Κι­νή­μα­τος για την Ανα­τρο­πή, όχι μόνο λόγω του καλού εκλο­γι­κού απο­τε­λέ­σμα­τος, αλλά και λόγω της άρι­στης συ­νερ­γα­σί­ας με όλους τους συ­να­γω­νι­στές του ψη­φο­δελ­τί­ου (των «νη­πί­ων της εξω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κής αρι­στε­ράς», όπως μας είχε απο­κα­λέ­σει, πα­ρα­μο­νές των εκλο­γών στην ΕΙΝΑΠ. ο απερ­χό­με­νος πρό­ε­δρος της ΟΕΝΓΕ, κ. Βαρ­νά­βας από το πρω­το­σέ­λι­δο του ygeianet...)

Η ιστο­ρία δεν τέ­λειω­σε, συ­νε­χί­ζε­ται και γρά­φε­ται με ανυ­πα­κοή: Αυτό μας είπε η με­γά­λη γε­νι­κή απερ­γία στις 4 Φλε­βά­ρη ενά­ντια στην κυ­βέρ­νη­ση Τσί­πρα, αυτό μας επι­βε­βαιώ­νει η αγω­νι­στι­κή ανά­τα­ση του γαλ­λι­κού Μάρτη ενά­ντια στην κυ­βέρ­νη­ση Ολάντ. Μπρο­στά στην μάχη του Ασφα­λι­στι­κού, όλα τα «σφυ­ριά» πρέ­πει να χτυ­πή­σουν μαζί για να ανα­τρέ­ψου­με τον νό­μο-σφα­γείο, για να ανοί­ξου­με τον δρόμο της ανα­τρο­πής. Η κοινή δράση της ρι­ζο­σπα­στι­κής-αντι­κα­πι­τα­λι­στι­κής αρι­στε­ράς για την ορ­γά­νω­ση και τον ξε­ση­κω­μό των νο­σο­κο­μεια­κών για­τρών και όλων των ερ­γα­ζό­με­νων στην υγεία, η συ­γκρό­τη­ση ενός μα­ζι­κού απερ­για­κού παλ­λαι­κού με­τώ­που είναι απα­ραί­τη­τη όσο ποτέ!

Τα απο­τε­λέ­σμα­τα του συ­νε­δρί­ου της ΟΕΝΓΕ

Στο Συ­νέ­δριο πήραν μέρος 211 αντι­πρό­σω­ποι και ψή­φι­σαν 201:

ΔΗΠΑΚ (ΠΑΜΕ): 53 ψήφοι, έδρες 7 (26%), ένα­ντι 41 ψήφων (16,4%) και 4 εδρών.

Ενω­τι­κό Κί­νη­μα για την Ανα­τρο­πή (ΑΡΣΙ,Νυ­στέ­ρι, ΡΕΙ, ανέ­ντα­χτοι): 52 ψήφοι, έδρες 7 (25%), ένα­ντι 42 ψήφων (16,8%) και 4 εδρών.

Μέ­τω­πο (ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ): 49 ψήφοι, έδρες 7 (24%), ένα­ντι 80 ψήφων (32%) και 9 εδρών.

ΔΗΚΝΙ (ΔΑΚΕ): 33 ψήφοι, έδρες 4 (16%), ένα­ντι 44 ψήφων (17,6%) και 5 εδρών.

Συ­μπα­ρά­τα­ξη (ΠΑΣΚ-ΔΗ­ΜΑΡ): 13 ψήφοι, έδρα 1 (6%), ένα­ντι ΠΑΣΚ 25 (10,0%) και 3, και ΙΑΣΥ (ΔΗΜΑΡ) - 8 ψήφοι (3,2%) και 1 έδρα.

Λευκό 1.

Αντι­πρό­σω­ποι στην ΑΔΕΔΥ

Για αντι­προ­σώ­πους στην ΑΔΕΔΥ ψή­φι­σαν 201 σύ­νε­δροι και βρέ­θη­καν 198 έγκυ­ρα ψη­φο­δέλ­τια, που κα­τα­νέ­μο­νται ως εξής:

ΔΗΠΑΚ:60 ψήφοι και 7 αντι­πρό­σω­ποι, ένα­ντι 42 και 5 αντι­προ­σώ­πων.

Ενω­τι­κό Κί­νη­μα για την Ανα­τρο­πή: 49 ψήφοι και 6 αντι­πρό­σω­ποι, ένα­ντι 47 ψήφων και 6 αντι­προ­σώ­πων.

Μέ­τω­πο: 44 ψήφοι και 5 αντι­πρό­σω­ποι, ένα­ντι 72 ψήφων και 9 αντι­προ­σώ­πων.

ΔΗΚΝΙ: 32 ψήφοι και 4 αντι­πρό­σω­ποι, ένα­ντι 35 ψήφων και 5 αντι­προ­σώ­πων.

Συ­μπα­ρά­τα­ξη: 13 ψήφοι και 1 αντι­πρό­σω­πος, ένα­ντι ΠΑΣΚ 22 και 3 και ΙΑΣΥ 7 ψήφοι και 1 αντι­πρό­σω­πος.

Λευκό 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου