Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Η Κυβερνητική Τρομοκρατία Στα Νοσοκομεία Δεν Θα Περάσει / της Κατερίνας Μάτσα

της Κατερίνας Μάτσα

Χωρίς γιατρούς, νοσηλευτές και άλλο προσωπικό, με τεράστια λειτουργικά προβλήματα, λόγω της διαρκούς υποχρηματοδότησης, τα νοσοκομεία του ΕΣΥ στενάζουν, δεν μπορούν να αντέξουν το βάρος της πανδημίας του κορονοϊού. Το υγειονομικό προσωπικό διαμαρτύρεται, καταγγέλλει, κινητοποιείται. Χτυπά το καμπανάκι του κινδύνου, «θα χαθούν ζωές». Φωνή βοώντος εν τη ερήμω, η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι ελλείψεις σε προσωπικό -χρόνιο πρόβλημα στο ΕΣΥ- έχουν πάρει, εν μέσω πανδημίας, τεράστιες διαστάσεις. Το προσωπικό όλων των κλάδων, υπερβάλλοντας σε αυτοθυσία προκειμένου να σώσει ζωές ασθενών, μολύνεται και αυτό από τον ιό και βγαίνει εκτός. Πολλοί υγειονομικοί έχουν πεθάνει. Τα κενά στη στελέχωση των νοσοκομείων μεγαλώνουν…


Η κυβέρνηση διορίζει μόνο αστυνομικούς, όχι γιατρούς, ούτε νοσηλευτές. Το μόνο που προσπαθεί συστηματικά είναι να τους φιμώσει, να τους πειθαρχήσει, να τσακίσει κάθε αντίστασή τους. Έτσι, κάθε διορισμένος διοικητής βγάζει φιρμάνια, για να υποχρεώσει κλινικές να εφημερεύουν, ακόμα και αν δεν υπάρχουν γιατροί να εφημερεύσουν. Και οι γιατροί που σέβονται τη ζωή των ασθενών και αρνούνται να την εκθέσουν σε κίνδυνο, απλά… στέλνονται στο ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΌ.

Έτσι έγινε και στο Νοσοκομείο του Ρεθύμνου. Η διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής κ. Ελένη Ιωαννίδου κλήθηκε σε απολογία και θα περάσει από Πειθαρχικό, γιατί «τόλμησε» να δηλώσει δημόσια ότι η Παθολογική Κλινική, της οποίας έχει την ευθύνη, στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, δεν είναι σε θέση να εφημερεύσει, σε μια συγκεκριμένη μέρα εφημερίας, γιατί, απλούστατα δεν υπήρχε γιατρός, αφού ο γιατρός της Κλινικής απασχολούνταν στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Διευκρίνησε, μάλιστα, ότι το ίδιο το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου είχε αποφανθεί ότι η Κλινική δεν παρέχει ασφαλείς συνθήκες εφημερίας.

Τί έκανε, τότε, ο διοικητής; Εξοργισμένος την έστειλε στο Πειθαρχικό. Σε συμπαράσταση στη διωκόμενη γιατρό 15 γιατροί του Νοσοκομείου υπέβαλαν στη Διοίκηση τις παραιτήσεις τους. Φυσικά οι παραιτήσεις δεν έγιναν δεκτές, γιατί τότε θα έπρεπε να κλείσει το νοσοκομείο. Ο διοικητής, όμως, επιδόθηκε σε μια χυδαία εκστρατεία κατασυκοφάντησης και χαφιεδισμού. Με τη συνδρομή της ΝΟΔΕ Ρεθύμνου και τις ανακοινώσεις της, επιχείρησε να αποδείξει ότι τα κίνητρα των παραιτήσεων ήταν κομματικά. Η απόδειξη βρέθηκε στους « φακέλους» των γιατρών. Στην ανακοίνωση μάλιστα της ΝΟΔΕ αναφέρεται ότι το αποδεικτικό στοιχείο του «κομματικού» κινήτρου των γιατρών βρίσκεται στο φάκελό τους, όπου φαίνεται ότι 3 από τους γιατρούς που παρατήθηκαν είχαν παρευρεθεί σε προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ το 2019!

Φαίνεται γελοίο, αλλά αυτό είναι το ποιόν της Δεξιάς που μας κυβερνά μαζί με την Ακροδεξιά. Ο φάκελος και ο χαφιεδισμός επισείονται ως δαμόκλειος σπάθη ενάντια σε όποιον δεν σκύβει το κεφάλι. Αλλά, όπως δήλωσε η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Αφ. Ρέντζιου: «για όσους νοσταλγούν τις εποχές που έπρεπε να έχεις πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων για να μιλάς, τους λέμε ότι αυτές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί» (Εφ. Συν. 26-1-21)

Στο μεταξύ ο λαός του Ρεθύμνου εκφράζει την αγανάκτησή του, υπογράφοντας κείμενο συμπαράστασης στους γιατρούς, από τη διευθύντρια μέχρι τον τελευταίο γιατρό που είχε το φιλότιμο και το θάρρος να εκφράσει στην πράξη αντίσταση στη χυδαία επίθεση του Διοικητή. Μέχρι τώρα μαζεύτηκαν 4.000 υπογραφές!

Απέναντι σε αυτή την αντιδραστική πολιτική, με τις εγκληματικές συνέπειες στην Δημόσια Υγεία, η ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΕΔΗΝ έχουν εξαγγείλει ένα καινούργιο γύρο κινητοποιήσεων, αρχίζοντας από τις 28-1-21, σε όλα τα νοσοκομεία, με κορύφωση την πανυγειονομική ΑΠΕΡΓΙΑ στις 16 Φλεβάρη.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

27-1-21

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου