Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Να Επανέλθει Σε Καθημερινή 24ωρη Λειτουργία Το Κέντρο Υγείας Μεγάρων

«Να στελεχωθεί με μόνιμους γιατρούς και προσωπικό το Κέντρο Υγείας Μεγάρων για να επανέλθει σε καθημερινή 24ωρη λειτουργία», ζητά το Σωματείο Εργαζομένων Θριάσιου Νοσοκομείου, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση της διοικήτριας της 2ης ΥΠΕ για αναστολή της 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου και περιορισμό σε πενθήμερη (Δευτέρα - Παρασκευή) από 8 π.μ. έως 3 μ.μ.

Σε ανακοίνωση σημειώνει πως αυτό «είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής υποστελέχωσης και υποβάθμισης των δημόσιων μονάδων -που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ- και προκαλεί σοβαρά προβλήματα στους χιλιάδες κατοίκους και εργαζόμενους της ευρύτερης περιοχής των Μεγάρων». Προσθέτει ότι «παρόμοιες είναι οι ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό στα Κέντρα Υγείας Ελευσίνας και Ασπροπύργου, ενώ στη Μάνδρα λειτουργεί ένα Περιφερειακό Ιατρείο, μόνο για δύο πρωινά την εβδομάδα, που στελεχώνεται από μία νοσηλεύτρια και ένα ιατρό, που μετακινείται δύο φορές την εβδομάδα από το Κέντρο Υγείας Ελευσίνας».

Ζητά από το υπουργείο Υγείας και τη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ να προχωρήσουν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε:

- Να στελεχωθεί με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και με μόνιμους γιατρούς όλων των βασικών ειδικοτήτων το Κέντρο Υγείας Μεγάρων και να επανέλθει σε καθημερινή, 24ωρη λειτουργία.

- Να ενισχυθούν με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και με γιατρούς όλων των βασικών ειδικοτήτων τα Κέντρα Υγείας Ελευσίνας και Ασπροπύργου. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

- Να ενταχθεί η ΤΟΜΥ Ελευσίνας στο Κέντρο Υγείας ως αποκεντρωμένη μονάδα του.

- Να δημιουργηθεί Κέντρο Υγείας, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο, στη Μάνδρα, με λειτουργία Περιφερειακού Ιατρείου στις Εργατικές Κατοικίες Μάνδρας.

Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου