Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

ΣΕΑΑΝ Πραγματοποίησε Παράσταση Διαμαρτυρίας Στον ΟΓΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΟΓΑ πραγματοποίησε την Πέμπτη το μεσημέρι η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) ενάντια στην απόφαση του Οργανισμού να κόψει την αναπηρική σύνταξη και το επίδομα αναπηρίας σε ασφαλισμένο του. Αντιπροσωπεία έθεσε το ζήτημα στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ζητώντας να παρθεί απόφαση που να δικαιώνει τον ασφαλισμένο.

Το πρόσχημα με το οποίο η Διοίκηση του ΟΓΑ στέρησε επίδομα και σύνταξη από τον ασφαλισμένο, ο οποίος έχει βαριά αναπηρία (τετραπληγία), είναι το γεγονός ότι λαμβάνει 180 ευρώ το μήνα από το Επικουρικό των Ηλεκτρολόγων. Πρόκειται για μια παροχή πλήρως ανταποδοτική, για την οποία ο ασφαλισμένος έχει πληρώσει εισφορές για τα 20 σχεδόν χρόνια που δούλεψε ως ηλεκτρολόγος. Εξάλλου το ποσό αυτό δεν φτάνει ούτε για το μηνιαίο κόστος των φαρμάκων του, που ξεπερνά τα 200 ευρώ. Παρ' όλα αυτά ο ΟΓΑ σταμάτησε να καταβάλει την κύρια σύνταξη το Μάη του 2015 ενώ πριν δυο μήνες του «έκοψε» και το επίδομα αναπηρίας.


Η ΣΕΑΑΝ καταγγέλλει την προκλητική απόφαση και τονίζει πως μέσα από αυτή ανοίγει ο δρόμος για περικοπές συνολικά στους ανάπηρους. «Κόβουν επιδόματα, συντάξεις και μισθούς, μας πάνε στον Καιάδα όλους καρφωτούς», κατήγγειλαν οι συγκεντρωμένοι με το σύνθημά τους.

Τη συμπαράστασή της στην κινητοποίηση και στα αιτήματά της μετέφερε η συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ στον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων στον ΟΓΑ, Γιώτα Κίτσιου. Τόνισε πως οι δημόσιοι υπάλληλοι, που καλούνται να εφαρμόζουν την αντιλαϊκή νομοθεσία, πρέπει να πάρουν θέση στον αγώνα με σημαία τις λαϊκές ανάγκες.

Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου