Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

ΣΕΑΑΝ - ΣΕΜΙΣΕΑ - ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑμΕΑ Συνάντηση Στο Υπουργείο Οικονομικών Σήμερα

Με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτο, θα συναντηθεί σήμερα Τετάρτη 6 Ιούλη, στις 11.00, αντιπροσωπεία της Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), του Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ) και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων.

Στη συνάντηση θα συζητηθεί το υπόμνημα που κατέθεσαν στον υπουργό κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης που πραγματοποίησαν στο υπουργείο Οικονομικών την Πέμπτη 30 Ιούνη.

Σε αυτό, ΣΕΑΑΝ, ΣΕΜΙΣΕΑ και Σύλλογος Γονέων

παραθέτουν τις άμεσες διεκδικήσεις τους:

  • Να μην πληρώνει με οποιοδήποτε τρόπο κανένας ανάπηρος, χρόνιος πάσχοντας και όλος ο λαός για τα αναγκαία φάρμακα, θεραπείες, τεχνολογικά βοηθήματα να καλύπτονται ολοκληρωτικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.
     
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε Υγεία, Πρόνοια και Ειδική Αγωγή.

    Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, Πρόνοια και Ειδική Αγωγή. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σ’ αυτούς τους ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς.

    Μαζικές προσλήψεις με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα αναπήρων, χρονίως πασχόντων, γονιών και κηδεμόνων. Ουσιαστικά μέτρα στήριξης των ανέργων για όσο κρατάει η ανεργία.

    Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που οφείλονται στους εργαζόμενους στις υπηρεσίες Πρόνοιας και Ειδικής Αγωγής και εξασφάλιση της τακτικής τους μισθοδοσίας.

    Άμεση κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των ΝΠΙΔ κέντρων με βάση τις ανάγκες, με προοπτική ένταξής τους στο δημόσιο.

    Κατάργηση όλων των τροφείων. Να ξαναγυρίσουν όλα τα παιδιά που διώχτηκαν από τα κέντρα επειδή οι γονείς τους δεν είχαν να πληρώσουν.

    Να ανοίξουν κανονικά όλα τα ειδικά σχολεία και τα τμήματα ένταξης το Σεπτέμβρη με το αναγκαίο προσωπικό και λυμένο το θέμα της μεταφοράς.
     
  • Τέρμα στα χαράτσια και τη φοροληστεία.

«Δηλώνουμε ότι δεν πάει άλλο για τη στήριξη των κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών, δεν θα γίνουμε ολοκαύτωμα τον 21ο αιώνα», αναφέρουν στο κοινό τους υπόμνημα και σημειώνουν μεταξύ άλλων:

«Ορθώνουμε ανάστημα ενάντια στη βαρβαρότητα, την πολιτική κυβέρνησης, μεγαλοεπιχειρηματιών, ΕΕ και όλων όσοι τη στηρίζουν. Αγωνιζόμαστε μαζί με τους εργαζόμενους, με τους ανθρώπους της βιοπάλης ενάντια στις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ενάντια στα σφαγεία των ΚΕΠΑ, την υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων Πρόνοιας και των κέντρων Ειδικής Αγωγής, το σχέδιο κατάργησης των αναπηρικών συντάξεων και των επιδομάτων ΑμεΑ, την απλήρωτη δουλειά και τα τροφεία, το σχέδιο κλεισίματος των ειδικών σχολείων και των τμημάτων ένταξης».

Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου