Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Στην Eπιφάνεια Oι Eυθύνες Tης Eργοδοσίας Mε Aφορμή Kρούσματα Kαι Tους Θανάτους Στις Ιδιωτικές Κλινικές

«Το Κλαδικό Σωματείο από την πρώτη στιγμή έχει αναδείξει το μεγάλο ζήτημα με τα ελλιπέστατα μέτρα προστασίας στους χώρους της Ιδιωτικής Υγείας. Με αφορμή τα τελευταία περιστατικά, έρχονται στην επιφάνεια οι ευθύνες συνολικά της εργοδοσίας» σημειώνει το Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία με αφορμή το περιστατικό στην ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:



«Όσοι εργαζόμαστε στην Ιδιωτική Υγεία γνωρίζουμε καλά.

Δεν υπάρχει πλήρης και τακτική ενημέρωση, ούτε καν για τον τρόπο χρήσης των μέσων προστασίας.

Τα μέσα ατομικής προστασίας δίνονται με το σταγονόμετρο, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι εργαζόμενοι τα προμηθεύονται μόνοι τους.

Δεν υπάρχουν προστατευτικά τζάμια σε γραμματείες που εξυπηρετούν καθημερινά δεκάδες επισκέπτες.

Δεν ελέγχονται με διαγνωστικά test οι εργαζόμενοι.

Σε πολλές περιπτώσεις δεν ελέγχονται οι ασθενείς που πρόκειται να χειρουργηθούν, ή τακτικοί επισκέπτες.

Πίσω από την περιγραφή της κατάστασης κρύβεται η συνολική αυθαιρεσία της εργοδοσίας και η τραγική έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών από το κράτος.

Αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Σωματείου μας, έκανε ήδη παρέμβαση στην κλινική στο Περιστέρι. Καλεί τους εργαζόμενους σε συσπείρωση στο Σωματείο για πραγματικά μέτρα προστασίας για ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών εργασίας».
Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου