Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Όχι Στη Διάλυση Του EΣΥ

Το Καραβάνι της Υγείας για τη σωτηρία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) φτάνει στα Γιάννενα στις 26 Απρίλη. Η διαδήλωση θα ξεκινήσει στις 10πμ από το Γιαννιώτικο Σαλόνι. Η ΠΟΕΔΗΝ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι για τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και τις Προνοιακές Μονάδες των Ιωαννίνων. 


Για τα σωματεία-μέλη της 6ης ΥΠΕ (Νοσοκομεία Πάτρας, Ναυπλίου, Καλαμάτας, Λευκάδας, Άρτας κ.ά.) έχει κηρύξει 8ωρη στάση εργασίας, ενώ καλύπτει όσα σωματεία από όλη τη χώρα αποφασίσουν να συμμετέχουν με στάση εργασίας ή 24ωρη απεργία. 


Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι η πορεία θα περάσει από το κέντρο της πόλης, θα φτάσει στη λίμνη, θα επιβιβαστεί σε καραβάκια και θα καταλήξει στο νησάκι Ιωαννίνων, στο οποίο θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις ενημέρωσης για την κατάσταση του ΕΣΥ.  


Η διαδήλωση στα Γιάννενα έρχεται μετά από τέσσερις πετυχημένες αντίστοιχες κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, στην Πάτρα και στη Λάρισα. H επιτυχία της θα αναδείξει για μια ακόμα φορά τα τεράστια προβλήματα των νοσοκομείων: την έλλειψη προσωπικού, την τρομερή εντατικοποίηση στη δουλειά, τις ελλείψεις σε υλικό.

Αποκαλυπτική είναι η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό British Medical Joual για το νοσηλευτικό προσωπικό 12 χωρών της Ευρώπης και τις ΗΠΑ. Στην Ελλάδα καταγράφονται τα μεγαλύτερα ποσοστά νοσηλευτών και νοσηλευτριών που δηλώνουν υπερκόπωση (ή αλλιώς buout) με 78%, το 56% είναι δυσαρεστημένοι με τις συνθήκες εργασίας, ενώ το 49% δηλώνει πρόθεση να αλλάξει επάγγελμα τον επόμενο χρόνο.

Για να οργανωθεί η μαζική συμμετοχή στο Καραβάνι της Υγείας και τη διαδήλωση της Πρωτομαγιάς, το Συντονιστικό των Νοσοκομείων καλεί σε ανοιχτή συνέλευση τη Δευτέρα 24 Απρίλη στις 6.30μμ στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου Άγιος Σάββας. Τέλος, συνεχίζονται οι συνελεύσεις-συγκεντρώσεις σε μια σειρά νοσοκομεία (Αττικό κ.α.) με ενημέρωση για την απόφαση της ΑΔΕΔΥ για απεργία-αποχή από τις διαδικασίες της διαβόητης «αξιολόγησης» από την οποία καλύπτονται και οι εργαζόμενοι στην υγεία.

Πηγή : ergatiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου