Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Κινητοποίηση Στο Κέντρο Υγείας Ευόσμου Την Τρίτη 25 Απρίλη

Κινητοποίηση με αιχμή τα προβλήματα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τις επιπτώσεις στον εργαζόμενο λαό, διοργανώνουν την Τρίτη 25 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στο Κέντρο Υγείας Ευόσμου, σωματεία και φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Απρίλη με πρωτοβουλία των Σωματείων Εργαζομένων στο «Ιπποκράτειο», στο «Θεαγένειο», στη Γενική Κλινική και του κλαδικού Σωματείου Εργαζομένων Ιδιωτικών Κλινικών και Εργαστηρίων Βόρειας Ελλάδας.

Σ' εκείνη τη σύσκεψη, που είχε στόχο το συντονισμό της δράσης με κεντρικό άξονα τη διεκδίκηση αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν Υγείας - Πρόνοιας, πλήρους εξοπλισμού και στελέχωσης όλων των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, συμμετείχαν εκπρόσωποι από την πλειοψηφία των Σωματείων των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, αλλά και πρωτοβάθμιων και κλαδικών σωματείων ευρύτερα από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.


Με το ψήφισμα που είχε εκδοθεί, καταγγέλλονταν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων, προωθεί παραπέρα την εμπορευματοποίηση της Υγείας με τη μείωση των κρατικών δαπανών και τη λειτουργία των μονάδων Υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Σημειώνονταν ότι ο σχεδιασμός για δήθεν ανάπτυξη της ΠΦΥ είναι το αποτέλεσμα της αντίληψης και της πρακτικής που θέλει την Υγεία «μοχλό της οικονομίας και της αγοράς» και που έχει δημιουργήσει μια κρίσιμη και επικίνδυνη κατάσταση για τη ζωή της λαϊκής οικογένειας.

Και δηλώνονταν η απόφαση των σωματείων να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της πάλης των εργαζόμενων για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους. Για υψηλού επιπέδου παροχές Υγείας, που θα παρέχονται δωρεάν και αποκλειστικά από το κράτος σε όλους. Για κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράση στην Υγεία, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αποκατάσταση όλων των απωλειών των εργαζομένων. Κρατική χρηματοδότηση.

Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου