Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Πανυγειονομική Απεργία Την Τετάρτη 8 Ιούνη

Στους δρόμους για δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους βγαίνουν την Τετάρτη 8 Ιούνη οι εργαζόμενοι στις δημόσιες Μονάδες Υγείας - Πρόνοιας και οι συνταξιούχοι.

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται οι εργαζόμενοι στις δημόσιες Μονάδες Υγείας - Πρόνοιας και το ΕΚΑΒ όλης της χώρας. Στην απεργία και στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχει και καλεί και η ΕΙΝΑΠ.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ., έξω από το υπουργείο Υγείας. Στη Θεσσαλονίκη, το ΠΑΜΕ Υγείας Πρόνοιας καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 9 π.μ., μπροστά στο ΙΚΑ της Αριστοτέλους, μαζί με Λαϊκές Επιτροπές και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Στην Αλεξανδρούπολη η κινητοποίηση θα γίνει μαζί με τους εκπαιδευτικούς στις 10 π.μ., στο Δημαρχείο, ενώ στις 9 π.μ. σωματεία των συνταξιούχων του ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και του Δημοσίου θα κάνουν παρεμβάσεις αντίστοιχα στο ΙΚΑ, στον ΟΑΕΕ και τον ΕΟΠΥΥ.



Στα Γιάννενα, η κινητοποίηση των υγειονομικών, του Εργατικού Κέντρου, σωματείων και συνταξιούχων θα γίνει από κοινού με εκπαιδευτικούς στις 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Στην Πρέβεζα η κινητοποίηση θα γίνει και με την συμμετοχή σωματείων του ιδιωτικού τομέα, στην είσοδο του νοσοκομείου στις 9 π.μ..

Κάλεσμα συμμετοχής στην 24ωρη απεργία σε Υγεία - Πρόνοια απευθύνει το ΠΑΜΕ.  

Συγκέντρωση στις 11 π.μ., στο υπουργείο Υγείας διοργανώνει και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.
Παράλληλα η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ καλεί σε αγώνα για: Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων όσοι εργάζονται με ελαστικές σχέσεις, αποκατάσταση των απωλειών, ένταξη στα ΒΑΕ, δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για όλους με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης και των πληρωμών των ασθενών, πλήρη κρατική χρηματοδότηση, φορολογία του κεφαλαίου στο 45%, στελέχωση με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων των μονάδων του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ).

Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου