Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Ιδιωτική Υγεία : Απεργία 1/7

Δυο μέρες μετά την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία παίρνουν τη σκυτάλη οι συνάδελφοί τους στην ιδιωτική Υγεία, με την 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει για την 1η Ιούλη. Απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών, στην κλινική Υγεία.

Η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας χωρίς μειώσεις μισθών και περικοπές δικαιωμάτων αποτελεί τη βασική διεκδίκηση της απεργίας.

“Να οργανώσουμε την απεργία της 1ης Ιουλίου από τα πρωτοβάθμια σωματεία, κλαδικά και επιχειρησιακά ως την πρώτη απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδοσία.

Την ημέρα της απεργίας προτείνουμε να οργανωθούν απεργιακές φρουρές και μια μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα και στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί ανοιχτή σύσκεψη των εργαζομένων και των σωματείων, κλαδικών και επιχειρησιακών, με θέμα τη συνέχιση των κινητοποιήσεων. Να δείξουμε τη δύναμή μας!” καλεί με ανακοίνωσή της για την απεργία η Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση Υγειονομικών, το σχήμα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στην ιδιωτική Υγεία.

Αφορμή για το απεργιακό ξέσπασμα αποτελεί η διαιτητική απόφαση που εξέδωσε στις 6/6 ο ΟΜΕΔ (Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας) σχετικά με τη ΣΣΕ, και με την οποία αποδέχεται ουσιαστικά όλες τις αξιώσεις της εργοδοτικής πλευράς για μειώσεις των βασικών μισθών, κατάργηση επιδομάτων κι όχι μόνο. Στην ίδια απόφαση συντηρείται ο διαχωρισμός παλαιών και νέων εργαζομένων ορίζοντας διαφορετικό βασικό μισθό για τους νέους εργαζόμενους ανεξαρτήτως ειδικότητας και ανοίγει το δρόμο για την κατάργηση του 5ημέρου.

Μειώσεις μισθών

“Η απόφαση του ΟΜΕΔ για αναδρομικές μειώσεις μισθών είναι πρωτοφανής και αναδεικνύει το ρόλο του ως εκπροσώπου των συμφερόντων της εργοδοτικής πλευράς” αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΑΣΚΥ. “Ο οργανισμός ζητά από εμάς τους εργαζόμενους να επιστρέψουμε χρήματα στους 'καημένους' τους εργοδότες μας που αυξάνουν τον κύκλο εργασιών τους συνεχώς μέσα στην κρίση και καταγράφουν κάθε χρόνο κέρδη! Φυσικά η στάση του ΟΜΕΔ είναι σε πλήρη εναρμόνιση με τις αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης που ετοιμάζει σε συνεργασία με τους “εταίρους” νέα επίθεση στους εργαζόμενους”.

Στην ίδια ανακοίνωση η ΑΣΚΥ επιρρίπτει ευθύνες και στη σημερινή συνδικαλιστική ηγεσία του κλάδου (ΟΣΝΙΕ), καθώς “με τη σύμβαση που υπέγραψε το 2012 άνοιξε το δρόμο για το διαχωρισμό νέων και παλαιών εργαζόμενων και το επίδομα εξομάλυνσης ήταν από τότε ξεκάθαρο ότι είναι εύκολος στόχος για νέες περικοπές. Αλλά οι ευθύνες της δε σταματούν εκεί. Έχει ευθύνη και γιατί διαπραγματεύτηκε τη ΣΣΕ πίσω από κλειστές πόρτες, χωρίς να οργανώσει κινητοποιήσεις που θα μπορούσαν να πιέσουν τόσο την εργοδοσία, όσο και τον ίδιο τον ΟΜΕΔ”.

Εξορμήσεις για την προετοιμασία της απεργίας έγιναν τις προηγούμενες μέρες σε μια σειρά κλινικές, ενώ την Τρίτη 28/6 λάμβαναν χώρα γενικές συνελεύσεις στο Ερρίκος Ντυνάν, το Ιασώ και την Ευρωκλινική.

Πηγή : ergatiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου