Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

Γαλλία / Πολύνεκρη Φωτιά Σε Κέντρο Διαμονής Ατόμων Με Αναπηρίες

Πυρκαγιά ξέσπασε την Τετάρτη σε εξοχική κατοικία ενηλίκων ατόμων με αναπηρία στην ανατολική Γαλλία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εννέα άνθρωποι, στην κωμόπολη Βίνζεναιμ, κοντά στην πόλη Κολμάρ στην Αλσατία.

Στις 07:30 το πρωί, όταν και ξέσπασε η πυρκαγιά, διέμεναν εκεί 28 άτομα αλλά όταν εκκενώθηκε το κτίριο έλειπαν 11 άτομα.

 

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ σε ανταπόκριση με ένα drone της Πυροσβεστικής ανακάλυψε τρία πτώματα αρχικά, ενώ πλέον ο προσωρινός απολογισμός είναι εννέα νεκροί. Δυστυχώς, σύμφωνα με τα στοιχεία, δεν υπάρχουν ελπίδες για τους υπόλοιπους αγνοούμενους. Την ίδια ώρα, ένα άτομο νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Η Πρωθυπουργός Ε. Μπορν μεταβαίνει επι τόπου και ο Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν έστειλε τα συλληπητήρια του με μήνυμα στο Twitter (X) . “[…] Απέναντι σε αυτήν την τραγωδία, οι σκέψεις μου πάνε στα θύματα, τους τραυματίες, στους κοντινούς τους ανθρώπους. Ευχαριστώ τις δυνάμεις ασφαλείας και στα σωστικά συνεργεία μας που κινητοποιήθηκαν” έγραψε ο Εμ. Μακρόν.

Πρόκειται για ενα παραδοσιακό αλσατικό δυόροφο κτίριο από ξύλο, 500τμ. Η ιδιοκτήτρια ειδοποίησε την πυροσβεστική και ενισχυμένες δυνάμεις επιχείρησαν για να σβήσουν την φωτιά. Τα αίτια παραμένουν άγνωστα προς το παρόν.

Πηγή : tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου