Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Σε Αγωνιστική Ετοιμότητα Για Να Προστατεύσουν Το Ιστορικό Κτίριο Της Σχολής Τυφλών

Νέα κινητοποίηση πραγματοποίησαν το απόγευμα η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή Κ. Μακεδονίας και άλλα σωματεία της πόλης, για την προστασία του ιστορικού κτιρίου της Σχολής Τυφλών.

Να σημειωθεί πως κάτω από το βάρος της δράσης των σωματείων και των φορέων, η Εθνική Τράπεζα απέσυρε το πωλητήριο που είχε ανεβάσει για το μερίδιό της στο κτίριο. Ωστόσο, τα σωματεία ξεκαθάρισαν πως παραμένουν σε αγωνιστική ετοιμότητα προκειμένου να προστατεύσουν το μοναδικό ειδικό σχολείο για παιδιά με προβλήματα όρασης στην Βόρεια Ελλάδα.

 

Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης ο Στέλιος Καζεπίδης, μέλος της ΣΕΕΑΝ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», «δεν πρέπει να υπάρχει καμιά επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός. Πρέπει να λυθεί εδώ και τώρα το πρόβλημα της στέγασης του ΚΕΑΤ, να λυθεί το στεγαστικό ώστε να έχει την αποκλειστική κυριότητα του κτιρίου το ΚΕΑΤ. Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να λυθεί επιτέλους αυτό το ζήτημα». Ο ίδιος σημείωσε τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων αλλά και των διοικήσεων σε επίπεδο δήμου Θεσσαλονίκης και Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας για την διαιώνιση του ζητήματος.

Ο Θέμος Βασιλείου, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή, ανέφερε πως παρά τις διαβεβαιώσεις τις κυβέρνησης ότι το κτίριο δεν θα πουληθεί, τα σωματεία οργάνωσαν κινητοποίηση «επειδή δεν θέλουμε να αφήσουμε την εντύπωση ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση αναμονής, αντιθέτως θα οργανώσουμε νέες κινητοποιήσεις σε περίπτωση που επιχειρηθεί νέα μεθόδευση από την κυβέρνηση και την τράπεζα για την πώληση». Και πρόσθεσε: «Δεν εμπιστευόμαστε τις δηλώσεις της υπουργού ότι βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία και συνεννόηση με την τράπεζα αφού ήταν η τράπεζα που έστειλε εξώδικο στη σχολή τυφλών ζητώντας αναλυτικές πληροφορίες για το μέγεθος και τον τρόπο χρήσης του κτιρίου».

Ακόμα σημείωσε πως καθώς το κτίριο βρίσκεται σε προνομιακή θέση για εμπορική αξιοποίηση, αποδεικνύεται τόσο από την επιχείρηση για το ξεπούλημα του κτιρίου όσο και εγκαταστάσεων στην Αθήνα ότι προϋπόθεση για τα κέρδη των λίγων είναι η απώλεια δικαιωμάτων των πολλών και στη συγκεκριμένη περίπτωση την απώλεια του δικαιώματος ανθρώπων με αναπηρίες στην εκπαίδευση.

Ο ίδιος ακόμα ανέφερε πως τα σωματεία και οι φορείς να ενημερώσουν πλατιά τον κόσμο της πόλης για το πως η κινητοποίηση έφερε αποτελέσματα αλλά και να προχωρήσει η διεκδίκηση της ικανοποίησης του συνόλου των αναγκών, ώστε το ΚΕΑΤ να παρέχει υπηρεσίες που να ανταποκρίνονται στο ύψος των σημερινών δυνατοτήτων της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Μπρανίκας, πρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ μεταξύ άλλων σημείωσε πως σε οποιαδήποτε απόπειρα των μονοπωλιακών ομίλων και των κυβερνήσεων να βάλουν χέρι στη δημόσια περιουσία τα σωματεία και οι φορείς θα βρίσκονται εκεί για να τους σταματήσουν, όπως έχουν κάνει και στο παρελθόν. «Όποτε συλλογικά και οργανωμένα δώσαμε τη μάχη καταφέραμε πράγματα. Έτσι ακριβώς το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και στη περίπτωση της σχολής Τυφλών», είπε.

«Κάτω τα χέρια από το ΚΕΑΤ! Θα το υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο», τόνισε σε δηλώσεις του ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ που συμμετείχε στη κινητοποίηση: «Οι λαϊκές ανάγκες είναι πολύ πιο πάνω, και τις υπερασπίζονται πολλοί περισσότεροι από τα κέρδη των λίγων και παράσιτων στην κοινωνία.

Ακόμα, σημείωσε πως το ΚΚΕ άμεσα ανέβασε σε κοινοβουλευτικό επίπεδο την πίεση και την απαίτηση των λαϊκών φορέων να προστατευτεί το ΚΕΑΤ, και πρόσθεσε: «Καμία εμπιστοσύνη δεν χρειάζεται απέναντι στις τράπεζες, αυτή τη μερίδα του κεφαλαίου, τα κοράκια που έχουν τσακίσει τη λαϊκή κατοικία» καθώς όπως υποστήριξε εκτός από τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης έχουν προβεί σε τέτοιες κινήσεις που δείχνουν τις προθέσεις τους.

Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου