Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

ΜΕΤΑ Υγειονομικών : Λαϊκή Κινητοποίηση Για Την Απόκρουση Της Κυβερνητικής Εγκληματικής Πολιτικής Στη Διαχείριση Της Πανδημίας

Την ώρα που η πανδημία σαρώνει όλη τη χώρα η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει επιλέξει όχι την αντιμετώπιση αυτής της δύσκολης κατάστασης αλλά την ανεξέλεγκτη διασπορά της νόσου στην κοινότητα. Αυτή η πολιτική είναι εγκληματική αφού οδηγεί όχι μόνο σε κατάρρευση του συστήματος υγείας αλλά και σε χιλιάδες θανάτους.

Το ΕΣΥ, τα νοσοκομεία και οι δημόσιες μονάδες υγείας βρίσκονται ένα βήμα πριν την κατάρρευση ενώ οι υγειονομικοί δουλεύουν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες εργασίας αποδεκατισμένοι από τις αναστολές εργασίας, την νοσηρότητα και τις αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης.

Ταυτόχρονα υπάρχει απουσία ουσιαστικής ιχνηλάτησης των περιστατικών στην κοινότητα και ο λαός καλείται να πληρώσει τα διαγνωστικά τεστ και τα μέσα προστασίας. Στους χώρους δουλειάς λείπουν τα μέτρα προστασίας αφού η εργοδοσία λειτουργεί ασύδοτα. Οι μαθητές με το άνοιγμα των σχολείων χωρίς να διασφαλίζονται οι αναγκαίες προϋποθέσεις γίνονται όχημα για μεγαλύτερη διασπορά της νόσου στην κοινότητα. Παράλληλα το κεφάλαιο αξιοποιεί την πανδημία και σε σύμπραξη με την κυβέρνηση επιβάλλει  νέα αντεργατικά μέτρα για να αυξήσει την κερδοφορία του ενώ την ίδια ώρα η ακρίβεια κατατρώει το λαϊκό εισόδημα.

Αυτή την ώρα είναι αναγκαίο να συγκροτηθεί ένα μεγάλο παλλαϊκό μέτωπο από συνδικάτα, κοινωνικές οργανώσεις, μ

ζικούς φορείς, συλλόγους ασθενών κ.α. που θα αντιδράσουν και θα βάλουν φρένο σε αυτή την απαράδεκτη εγκληματική πολιτική.

Στην διαμόρφωση αυτού του κινήματος ο ρόλος των συνδικάτων των υγειονομικών είναι κρίσιμος. Είναι προφανές ότι οι σπασμωδικές, ασυντόνιστες και επικοινωνιακού χαρακτήρα κινητοποιήσεις που έγιναν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, όχι μόνο δεν ανέδειξαν αυτά τα προβλήματα αλλά οδήγησαν σε δράσεις που δεν εξασφάλιζαν την μαζικότητα.

Στην κατεύθυνση αυτή το ΜΕΤΑ Υγειονομικών κατέθεσε πρόταση προς όλες τις δυνάμεις της ομοσπονδίας προκειμένου η ΠΟΕΔΗΝ μαζί με την ΟΕΝΓΕ να πρωτοστατήσουν σε αυτή την προσπάθεια.

Πρότεινε να πάρουν από κοινού πρωτοβουλία για κινητοποιήσεις μαζί με συνδικάτα του Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα όπως η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και άλλες συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις προκειμένου να μπει ένας φραγμός στην καταστροφική πολιτική της Κυβέρνησης.

Να οργανώσουν ως πρώτο βήμα μαζί με άλλα συνδικάτα και κοινωνικές οργανώσεις το επόμενο 15θημερο, ημέρα δράσης για την υγεία με παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς, κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια για να εκφραστεί η λαϊκή αγανάκτηση απέναντι σε αυτή την πολιτική.

Η λαϊκή κινητοποίηση μπορεί να ανοίξει δρόμους για μια άλλη πολιτική όχι μόνο στην διαχείριση της πανδημίας και την υπεράσπιση της υγείας του λαού αλλά και γενικότερα να συμβάλλει στην απόκρουση της αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής την κυβέρνησης και του κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου