Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

26/1/22 - Πανεργατικός Ξεσηκωμός Για Την Υγεία

26 ΓΕΝΑΡΗ - ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Στάση εργασίας της Α∆Ε∆Υ • 12-λήξη βάρδιας για όλο το ∆ηµόσιο
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
1µµ Υπ. Υγείας - Πορεία στη Βουλή

• Μαζικές προσλήψεις
• Καμιά απόλυση
• Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
• Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία
• Στη δουλειά οι συνάδελφοι σε αναστολή
• Επίταξη Ιδιωτικής Υγείας


 

 

Στις 26 Νοέµβρη όλη η Υγεία απεργεί και διαδηλώνει και µαζί της θα απεργήσουν όλοι οι εργαζόµενοι γιατί η Α∆Ε∆Υ προχωράει σε πανελλαδική σταση εργασίας για όλο το δηµόσιο και καλεί όλους τους εργαζόµενους στο πλευρό των υγειονοµικών στις 1µµ στο υπουργείο Υγείας.

Η κατάσταση στα νοσοκοµεία µας είναι τραγική. Η κυβέρνηση της Νέας ∆ηµοκρατίας κατάφερε να είναι η µαύρη εξαίρεση στις χώρες της Ευρώπης που ενώ ο εµβολιασµός παντού µείωσε τους θανάτους από κόβιντ, στην Ελλάδα έµειναν κολληµένοι στους 100 κάθε µέρα. Ακόµα και ο Τσιόδρας µε την περιβόητη µελέτη του έφτασε να παραδέχεται ότι αυτό γίνεται λόγω ΕΛΛΕΙΨΗΣ προσωπικού.

Ασθενείς µε κορονοϊό περιµένουν ώρες για να πάνε σε άλλα νοσοκοµεία αφού ούτε τα ράτζα δεν τους χωράνε (βλέπε Γεννηµατάς και Αττικό, Ευαγγελισµός), την ίδια ώρα που ξεχειλίζουν όλα τα τµήµατα των ιδρυµάτων από τα περιστατικά των non covid περιστατικών. Η κυβέρνηση ζητάει να µετατραπούν και άλλες κλίνες των νοσοκοµείων µας σε κλίνες για κόβιντ περιστατικά, επιτάσσοντας παθολογικές κλινικές, ορθοπεδικές, χειρουργικές, ολόκληρους ορόφους.

Έχουν το θράσος να µιλάνε για «συνεργασία» µε τον ιδιωτικό τοµέα ενώ στέλνουν διασωληνωµένους κόβιντ ασθενείς από ιδιωτικά νοσηλευτήρια πίσω στο ΕΣΥ γιατί απλά «στράβωσε» το περιστατικό. Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι µετακινήσεις προσωπικού είναι καθηµερινό φαινόµενο, η εγκληµατική αναστολή χειρουργείων και τακτικών ιατρείων επανέρχεται δυναµικά καταδικάζοντας τον κόσµο να στραφεί στον ιδιωτικό τοµέα.

∆έκα χιλιάδες λείπουν από το ΕΣΥ σε σχέση µε το 2020 (αναστολές και συνταξιοδοτήσεις) και το υπόλοιπο προσωπικό έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια της εξουθένωσης. Σ’ αυτή την κατάσταση έρχονται να προστεθούν και όλες οι απουσίες συναδέλφων λόγω του ότι νοσούν και οι ίδιοι χωρίς ρεπό και άδειες. Την ίδια ώρα που τα κρούσµατα σπάνε όλα τα ρεκόρ (πχ. Αγρίνιο) οι διοικήσεις µε τις ευχές του Υπουργείου ξεκινούν διαγωνισµούς για επαναφορά των εργολάβων. Ο Πλεύρης ανακοίνωσε την απόλυση των εργαζοµένων σε αναστολή στα τέλη του Μάρτη, οι συµβασιούχοι του ΟΑΕ∆ βρίσκονται στον αέρα και χιλιάδες επικουρικοί και νοσηλευτές πάνε για απόλυση στις 31 Μάρτη.

Καµία κοµπίνα µείωσης της καραντίνας σε πέντε µέρες -που είναι άκρως επικίνδυνη- δεν σώζει την κατάσταση στα νοσοκοµεία. Τα πράγµατα οδηγούνται µε µαθηµατική ακρίβεια στην κατάρρευση. Τέτοια που δεν έχουµε ξαναδεί τα δύο χρόνια της πανδηµίας. Γι΄αυτό τρέχουν να “επιτάξουν” παρατασιακούς ειδικευόµενους από όποια ειδικότητα για να καλύψουν τα τραγικά κενά και µε εσωτερικές µετατάξεις και εντέλλεσθε να µαζέψουν τα ασυµµάζευτα.

ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ


Την Κυριακή 16 Ιανουαρίου σταθήκαµε στο πλευρό των εργαζοµένων του Παίδων Πεντέλης ενάντια στην εγκληµατική απόφαση του Υπουργείου Υγείας να θέσει το νοσοκοµείο εκτός εφηµεριών για να το µετατρέψει αποκλειστικά σε εµβολιαστικό κέντρο. Ο αγώνας των εργαζόµενων και η µεγάλη συµπαράσταση, φόβισαν την κυβέρνηση, παρά τα ΜΑΤ που έστειλαν στην κινητοποίηση της Κυριακής για να καταλάβουν το προαύλιο του νοσοκοµείου. Το σχέδιο της κυβέρνησης να υποβιβάσει και τελικά να κλείσει το τρίτο µόλις παιδιατρικό νοσοκοµείο της χώρας εξοργίζει τους πάντες. ∆εν το κατάφεραν οι Σαµαροβενιζέλοι, το παλεύουν τώρα οι Πλεύρηδες.

Στο Αγία Όλγα, στο Σισµανόγλειο, στο Έλενα, στον Άγιο Σάββα, στο Αγρίνιο, στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και σε πολλά άλλα νοσοκοµεία οι συνάδελφοι συνέχεια αγωνίζονται, πολιορκούν τις διοικήσεις, προχωρούν σε συντονισµένες απεργιακές κινητοποιήσεις.

∆εν πρέπει να τους αφήσουµε άλλο να σκορπάνε το θάνατο στους φτωχούς, τους απλούς εργαζόµενους, τους συνταξιούχους. Με απεργιακό ξεσηκωµό µπορούµε να τους στείλουµε στον κάλαθο των αχρήστων για να σώσουµε τους ασθενείς µας, τα νοσοκοµεία µας και τις ζωές µας.

Η απόφαση της Α∆Ε∆Υ να καλέσει σε πανδηµοσιοϋπαλληλική στάση εργασίας µε αιχµή την Υγεία είναι σωστή και ανταποκρίνεται στην ανάγκη όλων µας για απεργιακή σύγκρουση και κλιµάκωση ενωτικά και συντονισµένα. Θα βρεθούµε µαζί µε τους εκπαιδευτικούς που συγκρούνται µε την εγκληµατική κυβερνητική πολιτική. Που παρόλο που εχει 80.000 κρούσµατα στα σχολεία δεν παίρνει κανενα απολύτως µετρο. Θα είµαστε µαζί µε τους εργαζόµενους των ∆ήµων όπου χιλιάδες συµβασιούχοι που στήριξαν τις δηµοτικές δοµές µε την πανδηµία, οδηγούνται στις 31 Μάρτη στην απόλυση.

Όλοι µαζί µπορουµε να τσακίσουµε, Πλεύρηδες, και Μητσοτάκηδες.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου