Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Σοβαρά Προβλήματα Στη Λειτουργία Του Φαρμακείου Του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

ΚΚΕ - Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του αντιμετωπίζει το φαρμακείο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκη, εξαιτίας της διαχρονικά ακολουθούμενης πολιτικής όλων προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, Πολιτικής υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης και συστηματικής υποβάθμισης των δημόσιων υποδομών Υγείας.

Συγκεκριμένα στο φαρμακείο του Ψ.Ν.Θ. υπηρετούσαν 3 φαρμακοποιοί, εκ των οποίων 2 επικουρικοί και 1 με μόνιμη σχέση εργασίας. Όταν έληξε η σύμβαση ορισμένου χρόνου των 2 επικουρικών φαρμακοποιών, τη λειτουργία του ανέλαβε o ένας υπάλληλος. Είναι προφανές ότι δεν αρκεί ένας υπάλληλος για την ορθή λειτουργία του φαρμακείου ενός Νοσοκομείου. Όταν ο υπάλληλος αυτός χρειάστηκε αν πάρει αναρρωτική άδεια, δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν παραγγελίες των ήδη χορηγούμενων σκευασμάτων ούτε και νέων που απαιτούνταν για τη θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών με αποτέλεσμα το Νοσοκομείο να μην έχει φαρμακευτικές προμήθειες.

Το γεγονός αυτό ανάγκασε τις προϊσταμένες νοσηλευτικής, να παίρνουν φάρμακα από τις προμήθειες του φαρμακείου που είχαν μείνει, καθώς και να επιφορτίζονται και με την διαδικασία παραλαβής και ελέγχου.

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην κάλυψη των αναγκών των ασθενών λόγω των προβλημάτων λειτουργείας του φαρμακείου, δεν μπορεί να λυθεί με την απόφαση της διοίκησης του Νοσοκομείου για μετακίνηση ενός φαρμακοποιού από το Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου». Μόνο ως μπάλωμα μπορεί να χαρακτηριστεί, ενώ δημιουργεί προβλήματα και στη λειτουργία του φαρμακείου του Γ.Ν. «Γ. Παπανικολάου».


Σύμφωνα με τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός, ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:

  • Την πρόσληψη όλου του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού στο φαρμακείο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του και να καλύπτει τις ανάγκες των ασθενών.

Οι Βουλευτές

Δελής Γιάννης

Στολτίδης Λεωνίδας

1 σχόλιο:

  1. ΜΙΛΤΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ26 Μαΐου 2021 στις 3:43 π.μ.

    ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΚΕ! ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΜΑΣ ΥΓΕΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή