Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Κυριακή 23 Μαΐου 2021

Διαμαρτυρία Εργαζομένων Στο Εμβολιαστικό Κέντρο Του ΚΥ Ιλίου

Επτά εργαζόμενοι στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Κέντρου Υγείας Ιλίου διαμαρτύρονται για τις συνθήκες εργασίας καθώς είναι χωρίς ρεπό από την αρχή λειτουργίας του εμβολιαστικού κέντρου και πάρα πολύ λίγοι για να ανταποκριθούν στις ανάγκες. Το κείμενο των εργαζομένων αναφέρει:

Ζητάμε άμεσα λύση γιατί είμαστε χωρίς ρεπό από την αρχή της λειτουργίας του εμβολιαστικού κέντρου.

Σας ενημερώνουμε πως στο Εμβολιαστικό Κέντρο του ΚΥ Ιλίου λειτουργούν 3 εμβολιαστικές γραμμές, 6 ημέρες την εβδομάδα (Δευτέρα έως Σάββατο) και επίσημες αργίες, σε 2 βάρδιες πρωί – απόγευμα, με καθημερινά ραντεβού περίπου 250 προς το παρόν.

Το νοσηλευτικό προσωπικό που απασχολείται στο εμβολιαστικό κέντρο είναι 7 άτομα εκ των οποίων η μία εξ αυτών είναι η Υπεύθυνη για τη παραλαβή, φύλαξη και διαχείριση του φαρμακείου.

Σας αναφέρουμε ενδεικτικά, πως όταν προκύπτει ένα περιστατικό όπως λιποθυμία, κρίσεις πανικού, διαταραχές αρτηριακής πίεσης, αλλεργίες, διακόπτεται η λειτουργία τουλάχιστον της μίας εμβολιαστικής γραμμής μέχρι και 2 ώρες (αναλόγως της βαρύτητας του περιστατικού) διότι απασχολείται το προσωπικό στη βραχεία νοσηλεία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εμποδίζεται η εύρυθμη λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου.

Το νοσηλευτικό προσωπικό έχει ήδη εξαντληθεί και έχει ζητήσει αρκετές φορές στον Επιστημονικά Υπεύθυνο του ΚΥ Ιλίου να μεριμνήσει για το απαραίτητο προσωπικό.

Δεδομένων των συνθηκών προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις της πανδημίας με σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης συμβάλλοντας στη προάσπιση της Δημόσιας Υγείας  και για το λόγο αυτό ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας.

Με εκτίμηση

Το νοσηλευτικό προσωπικό του Εμβολιαστικού Κέντρου του ΚΥ Ιλίου

ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ ΣΙΜΕΛΑ, ΤΕ ΕΠΙΣΚ.ΥΓΕΙΑΣ, ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ 1Ο ΚΥ ΜΕΓΑΡΩΝ,ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ, ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΤΕ ΕΠΙΣΚ.ΥΓΕΙΑΣ, ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ 1Ο ΚΥ ΜΕΓΑΡΩΝ

ΣΤΑΪΚΟΥ ΜΑΡΙΝΑ, ΤΕ ΕΠΙΣΚ.ΥΓΕΙΑΣ, ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ 1Ο ΚΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΖΩΤΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΤΕ ΕΠΙΣΚ.ΥΓΕΙΑΣ, ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΠΕΡΠΙΡΑ ΚΩΝ/ΝΑ, ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ, ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΛΕΜΟΝΤΖΗ ΑΡΓΥΡΩ, ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ, ΜΕΣΩ ΟΑΕΔ

ΜΠΑΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΔΕ ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ, ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΚΥ ΑΝΔΡΟΥ

Πηγή : Νέα Προοπτική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου