Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Διακήρυξη Της Ταξικής Πορείας Στο Νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς"

Εκλογές για το Δ.Σ. και για εκπροσώπους στη ΠΟΕΔΗΝ θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 21-22 Ιούνη στο Σύλλογο Εργαζομένων Γ.Ν.Α. "Γ. Γεννηματάς" στην Αθήνα. Σε αυτές συμμετέχει η Ταξική Πορεία της οποίας η διακήρυξη ακολουθεί:

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΟΥΝ ΔΙΑΡΚΩΣ Ή ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΨΟΥΜΕ;

Συναδέλφισσες - οι,
Βρισκόμαστε λίγο καιρό μετά την ψήφιση του 4ου μνημονίου και των συμπληρωματικών προαπαιτούμενων για να κλείσει τάχα η δεύτερη αξιολόγηση. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντί να σκίσει τα δύο προηγούμενα μνημόνια κατάφερε να προσφέρει στο σύστημα ότι δεν μπορούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις:

• Ψήφισε 2 νέα μνημόνια (το τρίτο μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ και ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ)

• Υποθήκευσε δημόσια περιουσία για 99 χρόνια ή την πουλάει κοψοχρονιά.

• Με το νέο μισθολόγιο μείωσε τους μισθούς μας ενώ παράλληλα χειροτέρευσε τις συνθήκες δουλειάς μας αφού τα κενά σε εργαζόμενους είναι τεράστια, ενώ οι προσλήψεις γίνονται με το σταγονόμετρο, κυρίως με ευέλικτες μορφές εργασίας.

• Με τον τελευταίο αντιασφαλιστικό νόμο μείωσε τις συντάξεις, αύξησε τα όρια συνταξιοδότησης και πρόσφατα κατάργησε την προσωπική διαφορά.

• Με την άμεση και έμμεση φοροληστεία και τη μείωση του αφορολόγητου όλο και μεγαλύτερο μέρος του μισθού μας πάει «Υπέρ πίστεως και πατρίδος», ενώ καταργήθηκαν μια σειρά κοινωνικά επιδόματα.

• Τώρα με την αξιολόγηση που ετοιμάζεται να εφαρμόσει, προσπαθεί να κατηγοριοποιήσει, να διασπάσει και εν τέλει να επιβάλει ένα κλίμα φόβου, τρομοκρατίας και υποταγής στους εργαζόμενους για να περνάει ευκολότερα τα αντεργατικά μέτρα και να γίνουμε εργαλεία επιβολής τους στο λαό.

Όλα αυτά δεν ήταν ούτε της μοίρας μας γραμμένα, ούτε έγιναν για να αντιμετωπίσουν την κρίση, να σώσουν τη χώρα, να βάλουν τάξη στο κράτος κλπ. κλπ…

Έγιναν επειδή οι Τροϊκανοί, οι ντόπιοι μεγαλοκαρχαρίες και οι κυβερνήσεις που τους υπηρετούν, βρήκαν στην ανυπαρξία οργανωμένου κινήματος μια πρώτης τάξης ευκαιρία να πάρουν πίσω ότι οι αγώνες των εργαζομένων τις προηγούμενες δεκαετίες τους ανάγκασαν να μας παραχωρήσουν. Η δουλειά με δικαιώματα, οι μισθοί και οι συνάξεις που μας επιτρέπουν να ζούμε αξιοπρεπώς, η πλήρης και δωρεάν περίθαλψη, η πρόσβαση στην εκπαίδευση ποτέ δε χαρίστηκαν σε κανένα λαό. Κατακτήθηκαν με αγώνες, διατηρήθηκαν με αγώνες και παίρνονται πίσω όταν δε γίνονται αγώνες.

Τεράστια ευθύνη γι’ αυτό έχουν οι κυρίαρχες συνδικαλιστικές παρατάξεις σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ) που δεκαετίες τώρα καλλιεργούν την ηττοπάθεια, τη μοιρολατρία και την ανάθεση.

Οι εργαζόμενοι κυρίως τα πρώτα χρόνια της μνημονιακής επίθεσης βγήκαν μαζικά στους δρόμους για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους.
Από τη μία όμως οι συνδικαλιστικές ηγεσίες που καλούσανε σε απεργία μόνο τη μέρα ψήφισης των μέτρων (κι έκαναν κι ότι μπορούσαν για να μην απεργήσουν και πολλοί) κι από την άλλη οι εκλογικές αυταπάτες που καλλιεργήθηκαν από άλλη παράταξη (ΜΕΤΑ) ότι θα έρθει η δήθεν Αριστερή κυβέρνηση να σκίσει τα μνημόνια, να αυξήσει τους μισθούς και τις συντάξεις (χωρίς εμείς να χρειαστεί να κάνουμε τίποτα άλλο απ’ το να την ψηφίσουμε), έστειλε τον κόσμο στα σπίτια του. Η απογοήτευση που δημιουργήθηκε απ’ τη διάψευση των εκλογικών αυταπατών έκανε ακόμη πιο άσχημη την κατάσταση. Το τίποτα δε γίνεται, ακούγεται συχνά, όμως δεν είναι αλήθεια. Οι μαζικοί, οργανωμένοι, ανυποχώρητοι αγώνες είναι οι μόνοι που μπορούν ν’ αλλάξουν τη ζωή μας.

Ενάντια στους αγώνες αυτούς, επειδή έχουν προοπτική κι όχι για το αντίθετο, είναι η πλειοψηφία των παρατάξεων του ΔΣ του νοσοκομείου μας ΔΑΚΕ, ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ, ΟΡΑΜΑ.

Μαζί έκαναν ότι μπορούσαν για να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν με τη συγχώνευση της καρδιολογικής μονάδας και υπομονάδας και την εκδικητική μετακίνηση της υπεύθυνης επειδή διαφώνησε με τη συγχώνευση. Μαζί διαφώνησαν στο να γίνουν μέλη του σωματείου μας οι εργαζόμενοι στους εργολάβους που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, για να έχουν ένα μέσο να παλέψουν. Μαζί αποφάσισαν ότι δεν υπάρχει θέμα στη λειτουργία του ψυχιατρικού τομέα, μόλις ο διοικητής είπε ότι δε θα κάνει θαλάμους ασθενών τα γραφεία των ψυχιάτρων, ενώ πριν από μία εβδομάδα ομόφωνα το ΔΣ του Συλλόγου χαρακτήρισε επισφαλή τη λειτουργία του.

Δυστυχώς όμως ευθύνες για την άσχημη κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος έχουν και παρατάξεις που λένε πως «πίνουν νερό στο όνομα των αγώνων». Η διάσπαση των εργαζομένων, η άρνηση της κοινής δράσης αν δεν υπάρχει 100% συμφωνία στο πλαίσιο του ΠΑΜΕ, οι εικονικοί κι όχι πραγματικοί αγώνες με προτάσεις νόμου και μάζεμα υπογραφών σωματείων αντί για απεργίες και διαδηλώσεις, δε βοηθούν στη δημιουργία κινήματος ικανού να φέρει νίκες αλλά απογοητεύουν τους εργαζόμενους.

Το ίδιο και η λογική των λεγόμενων μεταβατικών προγραμμάτων που θεωρείται πανάκεια για τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που αναγνωρίζουν το χρέος της άρχουσας τάξης της χώρας σα δικό μας ζητώντας τη διαγραφή του, νομίζουν ότι μπορούν να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες σε συνθήκες κυριαρχίας του κεφαλαίου και ζητούν απ’ τους εργαζόμενους να ελέγξουν τις επιχειρήσεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ενώ η αστική τάξη έχει την πολιτική εξουσία.

Εμείς στην Ταξική Πορεία ακράδαντα πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν σωτήρες μόνο οι ίδιοι με τους αγώνες μας μπορούμε να βάλουμε τέρμα στην επίθεση και να καλυτερέψουμε τη ζωή μας. Οι συνδικαλιστές που χρειαζόμαστε δε θα είναι τύπου Ζορό ή Ρομπέν των Δασών που «θα καθαρίζουν για εμάς χωρίς εμάς» αλλά θα πρωτοστατούν στους αγώνες μας ενάντια στην επίθεση. Ο μοναδικός ελπιδοφόρος δρόμος είναι ο δρόμος της αντίστασης της διεκδίκησης και της αναμέτρησης με τους φορείς της επίθεσης. Δε ζητάμε λοιπόν απλά να μας ψηφίσετε. Ζητάμε να παλέψουμε μαζί για:

• ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ

• ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ – ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ

• ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

• ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ.

Συναδέλφισσες - οι,
Σας καλούμε να στηρίξετε την ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ για να δυναμώσει η αγωνιστική κατεύθυνση στο σωματείο και να γίνει αυτό ένα πραγματικό όργανο πάλης στα χέρια μας.

Υποψήφιοι για ΔΣ και ΠΟΕΔΗΝ:

ΚΑΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΑΤΡΟΣ

ΚΑΛΤΑΣΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ

ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ

ΚΟΥΚΟΥΜΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ

ΛΙΤΣΙΚΑ ΙΩΑΝΝΑ (ΑΝΝΑ) ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ

ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ ΛΟΥΚΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗΣ

ΤΣΕΠΕΤΟΝΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

1 σχόλιο:



  1. Εκλογές για νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο σωματείο και αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ γίνονται την Τετάρτη και Πέμπτη 21-22 Ιούνη στο Νοσοκομείο Γεννηματάς.

    Με ενισχυμένο ψηφοδέλτιο κατεβαίνει η Αγωνιστική Πρωτοβουλία για την Ανατροπή. Υποψήφιοι είναι οι: Γιάννης Αναγνωστόπουλος, Νίκος Αναστασόπουλος, Χρίστος Αργύρης, Σοφία Γρετού, Αργυρή Ερωτοκρίτου, Κατερίνα Κατσούλη, Στέλιος Κοκκινόπουλος, Κώστας Κωσταρέλλος, Μυρτώ Κωστοπούλου, Γιώργος Μακρής, Ντίνα Μπράτου, Νίκος Παΐσιος, Ελπίδα Παπανικολοπούλου, Λευτέρης Παπαντωνάκης, Σαχέρ Σάμπρι, Αναστασία Σκαφίδα, Γιάννης Σκιτζής, Νάντια Τσαντήλα, Γεωργία Τσοβόλα, Μαρίνα-Ειρήνη Φασούλα, Μαρία Χαρχαρίδου, Τάσος Χατζηγιάννης, Πάρις Χρηστογεώργος.

    H Αργυρή Ερωτοκρίτου, ειδικευόμενη γιατρός Παθολογίας που συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο δήλωσε: «Κατεβαίνουμε στις εκλογές με ενισχυμένες δυνάμεις. Έτσι, αποτυπώνεται και στις εκλογές η δυναμική που έχει βγει από τους αγώνες του τελευταίου διαστήματος. Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία για την Ανατροπή είναι παράταξη της αντικαπιταλιστικής αριστεράς που έπαιξε πρωτοπόρο ρόλο σε όλες τις μάχες μέσα στο νοσοκομείο και όχι μόνο. Οργανώσαμε τις απεργίες και τις στάσεις εργασίας που έβγαζαν οι Ομοσπονδίες μας, τις Γενικές Συνελεύσεις, δώσαμε τη μάχη ενάντια στην υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση, ενάντια στα Μνημόνια. Ταυτόχρονα, πρωτοστατήσαμε στη μάχη ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες. Στις εκλογές διεκδικούμε οι δυνάμεις μας να είναι περισσότερες και στο νέο ΔΣ και στους αντιπροσώπους για την ΠΟΕΔΗΝ».

    ΑπάντησηΔιαγραφή