Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Eκλογές Στο Γεννηματάς

Εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ και για αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ γίνονται στις 21-22 Ιούνη στο σωματείο του νοσοκομείου Γεννηματάς. Στις εκλογές συμμετέχει η Αγωνιστική Πρωτοβουλία για την Ανατροπή. 


Ο Χρίστος Αργύρης, γιατρός, μέλος με την Αγωνιστική Πρωτοβουλία στο ΔΣ του σωματείου μας δήλωσε για τις εκλογές: «Είναι δύο χρόνια από τις προηγούμενες εκλογές που έγιναν τον Ιούνη του 2015. Τότε εμφανίστηκε για πρώτη φορά η παράταξή μας, με 107 ψήφους και 1 έδρα στο ΔΣ. Τότε είχαν πάρει 1 έδρα το ΠΑΜΕ, 1 έδρα η Ταξική Πορεία, 2 έδρες η παράταξη που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, 3 έδρες η “πρώην” ΠΑΣΚΕ και 5 η ΔΑΚΕ. Παρά τους “αρνητικούς” συσχετισμούς η παράταξή μας ήταν πρωτοπόρα μέσα και έξω από το ΔΣ. Πάνω από όλα οργάνωνε τις απεργίες, έδωσε όλες της τις δυνάμεις για την επίσχεση εργασίας των γιατρών στις αρχές της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, άνοιγε τις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές πρωτοβουλίες στο νοσοκομείο (πχ αποστολή πούλμαν στην διαδήλωση στον Έβρο, συμμετοχή στα πανελλαδικά συλλαλητήρια κ.ά). 


Ήταν επίσης πρωτοπόρα στην ανάδειξη του βρώμικου ρόλου της ΔΑΚΕ μέσα στο νοσοκομείο, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα κάθε εργαζόμενου που βαλλόταν από τους ανθρώπους αυτής της παράταξης και τη Διοίκηση (πχ συγχώνευση Μονάδας-υπομονάδας Καρδιολογικής Κλινικής). Αυτή τη μάχη τη δώσαμε και απέναντι στην αλαζονεία της “πρώην” ΠΑΣΚΕ που μετά από 30 χρόνια φρόντισε να παραδώσει την πλειοψηφία στη ΔΑΚΕ. Βρήκαμε όμως απέναντί μας και την παράταξη που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ που από ενθουσιώδεις υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ και του Πολάκη, δυστυχώς έφτασαν στο σημείο της ανοιχτής απεργοσπασίας. Αυτό φάνηκε ιδιαίτερα με τα Καραβάνια για την Υγεία της ΠΟΕΔΗΝ, τα οποία στην κυριολεξία οργανώθηκαν από εμάς και μαζικοποιήθηκαν με κορυφαίο παράδειγμα τη διαδήλωση στην Αθήνα στις 6 Οκτώβρη του 2016.

Κοινή δράση 

Η παράταξή μας ήταν πρωτοπόρα και στο ζήτημα της κοινής δράσης της αριστεράς. Ήμασταν αυτοί που προτείναμε στους συντρόφους του ΠΑΜΕ και της Ταξικής Πορείας κοινή δράση για την οργάνωση από τα κάτω όλων των μαχών. Παρόλα αυτά, το σωματείο μας δεν λειτουργεί όπως πρέπει. Είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξουν οι συσχετισμοί για δύο λόγους. Πρώτον, δεν ήταν ποτέ αυτονόητο το κάλεσμα σε ΓΣ και η οργάνωση τους που είναι το όπλο των εργαζόμενων. Δεύτερον, για να παρθούν πρωτοβουλίες και αγωνιστικές αποφάσεις χρειάζονταν αλλεπάλληλες συγκρουσιακές συνεδριάσεις που πολλές φορές δεν οδηγούσαν πουθενά. Θέλουμε ένα ΔΣ της αριστεράς, δημοκρατικό και αγωνιστικό, δραστήριο, που να είναι πραγματικό στήριγμα των συναδέλφων. Μέχρι τώρα 23 συνάδελφοι έχουν δηλώσει συμμετοχή με το σχήμα μας, συνεχίζουμε να ζητάμε από περισσότερους. Πιστεύω πως αυτή τη φορά θα καταγραφεί μαζική η αγωνιστική διάθεση των προδομένων από το ΣΥΡΙΖΑ εργαζόμενων στο δικό μας ψηφοδέλτιο». 

Πηγή : ergatiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου