Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

ΣΕΑΑΝ - ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΜΕΑ - ΣΕΜΙΣΕΑ Απαίτησαν άμεση πληρωμή των οφειλομένων από τον ΕΟΠΥΥ - Νέα κινητοποίηση στις 29 Ιούνη

Δυναμικές παραστάσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν το πρωί στα υποκαταστήματα του ΕΟΠΥΥ στην Αττική από τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων. Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα και Σχολεία Ειδικής Αγωγής και οι Λαϊκές Επιτροπές.

Απαίτησαν την άμεση πληρωμή των οφειλομένων από τον ΕΟΠΥΥ προς τους γονείς.

Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε με νέα κινητοποίηση την Πέμπτη 29 Ιούνη στις 11 π.μ. στο υπουργείο Υγείας.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων σημειώνουν:


«Δύο μήνες μετά την τελευταία κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας, η ίδια πραγματικότητα διαψεύδει για μια ακόμη φορά την κυβέρνηση, που, πουλώντας ευαισθησία και κομπάζοντας, δήλωνε ότι δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση στην αποπληρωμή των θεραπειών των παιδιών. Τόλμησε να διαψεύδει τα στοιχεία που κατέθετε ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ, η ΣΕΑΑΝ και το ΣΕΜΙΣΕΑ για το διωγμό παιδιών από τα κέντρα, επειδή οι γονείς τους δεν μπορούσαν να πληρώνουν. Παιδιά συνεχίζουν και σήμερα να διώκονται από τα κέντρα ενώ οι οφειλές για την Ειδική Αγωγή προς τους γονείς φτάνουν μέχρι και τους 8 μήνες.

Τα παιχνίδια των ιδιοκτητών των κέντρων, των δήθεν φιλάνθρωπων και της κυβέρνησης, που μέσω της σύμβασης ήρθαν να συγκαλύψουν τη μείωση κατά 50% των δαπανών για την Ειδική Αγωγή και την παραπέρα εμπορευματοποίηση των αναγκών των παιδιών και τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων, αποκαλύφθηκαν με τον πιο δραματικό τρόπο με αυτά που βιώνουν παιδιά, γονείς και εργαζόμενοι τους τελευταίους μήνες. Τα σωματεία του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και οι συμβιβασμένες ηγεσίες της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, της ΕΣΑΜΕΑ και των λεγόμενων επαγγελματικών συλλόγων που σιγόνταραν αυτά τα παιχνίδια, για το έγκλημα που εξελίσσεται σήμερα εις βάρος των παιδιών και των οικογενειών τους, μπουκωμένοι από τις κρατικές χρηματοδοτήσεις δεν βγάζουν άχνα.

Γυρίζουμε την πλάτη στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό!! Παίρνουμε την υπόθεση των δικαιωμάτων μας στα δικά μας χέρια!!

Με συνέπεια στην κοινή γραμμή της κάλυψης των σύγχρονων αναγκών των παιδιών με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες, με βάση τις κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας, των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Ειδική Αγωγή, συναντιόμαστε όλοι στην κινητοποίηση στις 29 Ιούνη στο υπουργείο Υγείας, στις 11 π.μ.

Λεφτά για τις επιδοτήσεις των επιχειρηματιών, για τις φοροαπαλλαγές τους και τις ανακεφαλαιώσεις των τραπεζών έχουν, αλλά όχι για τη δημιουργία κρατικών δομών. Για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών θέλουν να μας γυρίσουν στο Μεσαίωνα!

Αγωνιστικά διεκδικούμε:
  • Άμεση καταβολή των οφειλομένων του ΕΟΠΥΥ προς τους γονείς για τις θεραπείες των παιδιών τους!
  • Άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό για να καλυφτούν δωρεάν όλες οι αναγκαίες θεραπείες για τα παιδιά μας.
  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων σε ΝΠΙΔ και ιδιωτικά κέντρα Ειδικής Αγωγής. Καμία απόλυση, καμία μείωση μισθού, όχι στην αυτασφάλιση και την πλανόδια εργασία, πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους!
  • Δημιουργία δημόσιων και δωρεάν κρατικών δομών πρώιμης διάγνωσης και παρέμβασης με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης και απορρόφηση όλων των εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων στο χώρο».
Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου