Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Ενίσχυση Των Κρατικών Δομών Ψυχικής Υγείας Ζητά Το Σωματείο Εργαζομένων Στον «Ευαγγελισμό»

Ανάπτυξη κρατικών δομών ψυχικής υγείας και άμεση ενίσχυση των ψυχιατρικών νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό ζητά το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό στο Ψ.Ν.Α. όπου ψυχικά ασθενής επιτέθηκε σε εργαζόμενο.

Σε ανακοίνωση του το Σωματείο αναφέρει πως «δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Θυμίζουμε ότι πριν από λίγους μήνες μετά από παρόμοιο περιστατικό σε ψυχιατρικό ξενώνα, έχασε τη ζωή του ένας νοσηλευτής. Ακόμη πολλά είναι τα ανάλογα περιστατικά μεταξύ των ασθενών στις ψυχιατρικές δομές».

Προσθέτει ότι «πριν τέσσερα χρόνια σε πυρκαγιά που έβαλε ασθενής της Ψυχιατρικής κλινικής του Ευαγγελισμού, η ίδια έχασε τη ζωή της και πολλοί ασθενείς και εργαζόμενοι κινδύνεψαν σοβαρά. Ακόμη και σήμερα σέρνονται στα δικαστήρια ως κατηγορούμενοι οι ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ της βάρδιας».

Το Σωματείο σημειώνει ότι «ήδη έχουν κλείσει έξι από τα εννέα ψυχιατρικά νοσοκομεία. Υπενθυμίζουμε ότι βάσει της σχετικής Ευρωπαϊκής Οδηγίας και των συμφώνων που έχουν προσυπογράψει οι προηγούμενες κυβερνήσεις έως το τέλος του έτους θα κλείσουν και τα υπόλοιπα. Προσωπικό δεν προσλαμβάνεται, τα ράντζα βασιλεύουν ενώ οι ιδιωτικές κλινικές θησαυρίζουν».

Τονίζει ότι απαιτείται:
  • Άμεση ενίσχυση σε μόνιμο προσωπικό των ψυχιατρικών νοσοκομείων και των ψυχιατρικών κλινικών των γενικών νοσοκομείων.
  • Ανάπτυξη όλων των κρατικών δομών ψυχικής υγείας (π.χ. κέντρα κοινοτικής ψυχικής υγείας) ώστε να υπάρχει συστηματική παρακολούθηση των χιλιάδων συνανθρώπων μάς.
  • Ακύρωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας και όλων των συμφώνων που αφορούν το κλείσιμο των ψυχιατρικών νοσοκομείων, που θα οδηγήσει σε πλήρη εξαθλίωση χιλιάδες ψυχικά ασθενείς χωρίς περίθαλψη κάτω από γέφυρες, αστέγους
Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου