Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΤΡΑ Να Παρθεί Πίσω Το Νομοσχέδιο Για Την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση

 Την αντίθεση τους στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την «ψυχιατρική μεταρρύθμιση» και την ίδρυση του ΕΟΠΑΕ (Εθνικού Οργανισμού Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων), εξέφρασαν την Τετάρτη, ως μέρα δράσης, εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ «Κύτταρο – Οξυγόνο» και φορείς στην Πάτρα.

Απαιτώντας ουσιαστικά μέτρα, μεταξύ των οποίων στήριξη των «στεγνών» προγραμμάτων απεξάρτησης, οι εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ, πραγματοποίησαν 4ωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ και παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

 

Το απόγευμα μέλη του Συλλόγου, εργαζόμενοι και εκπρόσωποι φορέων, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην πλατεία Γεωργίου, εκφράζοντας την αντίθεση τους στο νέο νομοσχέδιο, ενώ διαβάστηκε το ψήφισμα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ, από την Ελισάβετ Καπαγερίδου, μέλος της Ομοσπονδίας.

Τη συμπαράστασή τους και με το δικό τους «παρών», έδωσαν αντιπροσωπεία του παραρτήματος του ΕΣΥΝ με επικεφαλής τον πρόεδρό του Χρήστο Γκρεκιώτη, της Δημοτικής Αρχής με επικεφαλής το Δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη και του Εργατικού Κέντρου με τον πρόεδρό του Δημήτρη Μαρμούτα.

Στην παρέμβασή του, ο Δήμαρχος κάλεσε παράλληλα τους φορείς, στη σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί από την Δημοτική Αρχή την Τετάρτη 29 Νοέμβρη στις 6 μ.μ. στο Δημαρχείο, για την κλιμάκωση της δράσης, διεκδικώντας:

  • Στήριξη και αύξηση των «στεγνών» θεραπευτικών προγραμμάτων ως το κύριο μοντέλο θεραπείας.
  • Ενίσχυση του ρόλου των Κέντρων Πρόληψης. Εφαρμογή προγραμμάτων κατά των εξαρτήσεων σε όλες τις σχολικές βαθμίδες, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στα στρατόπεδα και τους πληθυσμούς Ρομά.
  • Μέτρα για την αντιμετώπιση της σχολικής διαρροής, την προστασία των ανέργων και των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Ενίσχυση της δωρεάν αθλητικής και πολιτιστικής δραστηριότητας των νέων ανθρώπων.
  • Πολλαπλασιασμό των κέντρων ενημέρωσης, των προγραμμάτων δράσης στο δρόμο, των κέντρων υποστήριξης χρηστών, με κρατική χρηματοδότηση.
Πηγή : 902
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου