Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Πετράλωνα : Ηχηρό ΟΧΙ Στη Διάλυση Της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

της Τρισεύγενης Βαρελά

Την Παρασκευή 5 Φλεβάρη 2021 η “Συνέλευση χρηστών υπηρεσιών Υγείας ΤΟΜΥ Κεραμεικού” είχε καλέσει συγκέντρωση έξω από το κτίριο του Κέντρου Υγείας Κεραμεικού με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για διάλυσή του και τη μετατροπή του σε Εμβολιαστικό Κέντρο από την Δευτέρα 8/2/21.

Παρά την τρομοκρατία που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση ενάντια σε συγκεντρώσεις και πορείες με τον μπαμπούλα των προστίμων και παρά την έντονη παρουσία της αστυνομίας, η συγκέντρωση ήταν πετυχημένη. 
 
Οι κάτοικοι που παραβρέθηκαν πλησίασαν τα 200 άτομα. Εργαζόμενες/οι, συνταξιούχοι/ες, άνεργοι/ες, νεολαία της περιοχής ήταν εκεί. Στο πλευρό τους για πρώτη φορά ήταν παρόντες και οι υγειονομικοί του Κέντρου Υγείας. Από το περασμένο καλοκαίρι και εν μέσω πανδημίας, είχαν γίνει άλλες δύο συγκεντρώσεις, στις 30 Ιούνη 2020 και στις 26 Οκτώβρη 2020 και πάρα πολλές δράσεις ενάντια στην υποστελέχωση των δομών υγείας που στεγάζονται στο κτίριο με αίτημα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού γιατρών και νοσηλευτών.

Σημαντική η παρουσία όλων των φορέων και συλλογικοτήτων της περιοχής, από την “Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων – Θησείου – Κουκακίου”, από την “Ενωση Γονέων της 3ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων”, από την “Πρωτοβουλία για ένα Πολύμορφο Κίνημα για την Ψυχική Υγεία”, από το “Δίκτυο Αλληλεγγύης Κοινωνικών Ιατρείων (Εξαρχείων, Ν. Σμύρνης, Ιλίου, Αγ. Νεκταρίου Βόλου)”, από την “Θρυαλλίδα”, σύντροφοι από το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ), από τις δημοτικές κινήσεις “Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας” και “Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα – Ανταρσία σε Κυβέρνηση – ΕΕ – Κεφάλαιο” και πολλοί ακόμη.

Την ώρα της συγκέντρωσης, αντιπροσωπεία κατοίκων συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Κεραμεικού και πληροφορήθηκε ότι οι εντολές είναι όλες προφορικές, κάθε μέρα αλλάζουν και η τελευταία πληροφορία λέει ότι οι εμβολιασμοί στο συγκεκριμένο Εμβολιαστικό Κέντρο, θα ξεκινήσουν την 1η Μάρτη 2021. Θα πάρουν μέρος όλοι οι γιατροί και νοσηλευτές του κέντρου εκτός από τον οδοντίατρο. Έχουν απευθυνθεί σε ιδιώτες γιατρούς και αυτή τη στιγμή έχει δεχτεί ένας από επαρχία.

Στη συγκέντρωση διαβάστηκαν οι ανακοινώσεις των συλλογικοτήτων της περιοχής, παρευρέθηκε και μίλησε ο σύντροφος Μιχάλης Ρίζος, Ιατρός Εντατικολόγος, Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου “Αττικόν”, μέλος της ομάδας συλλογικής εκπροσώπησης της δημοτικής κίνησης “Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα“, ο οποίος είπε :

“Καλημέρα και από εμάς, τους νοσοκομειακούς γιατρούς και συνολικά από τους εργαζόμενους υγειονομικούς. Όλοι είμαστε στη πρώτη γραμμή, δεν υπάρχει κανείς που είναι στη δεύτερη, λαός και υγειονομικοί μαζί! Θέλουμε να σας μεταφέρουμε και τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς και να πούμε τα εξής ζητήματα. Το αίτημα για δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, δεν είναι απλά ένα αίτημα ανάμεσα στα πολλά που ακούγονται. Είναι ζωτικό αίτημα για την υγεία του εργαζόμενου λαού ειδικά αυτή την περίοδο. Είναι εγκληματική η πολιτική της κυβέρνησης και όσων στηρίζουν αυτή την πολιτική η οποία δεν παίρνει τα εντελώς αναγκαία και ρεαλιστικά μέτρα. Προτιμά να δίνει μια σειρά χρήματα για πολεμικά αεροπλάνα και αστυνομοκρατία. Να τα λέμε με το όνομά τους έτσι, και για μια σειρά άλλα ζητήματα και όχι για να προσλάβει υγειονομικό προσωπικό. Τα ίδια συμβαίνουν και στα νοσοκομεία. Και αυτά έχουν μετατραπεί, σε νοσοκομεία μιας νόσου με αποτέλεσμα να αναβάλλονται χειρουργεία, να μπαίνουν κακήν κακώς άρρωστοι στα ράντζα, να έρχονται στο και δέκα όταν είναι πολύ αργά, γιατί ακριβώς δεν μπορούν να τους υποδεχθούν. Το ίδιο συμβαίνει και στα κέντρα υγείας από ό,τι ακούω και με την σημερινή σας κινητοποίηση. Θέλουν να τα μετατρέψουν σε κέντρα υγείας ούτε καν μιας νόσου αλλά εμβολίων με το ίδιο προσωπικό, με τις ίδιες υποδομές να τα χωρέσουν όλα, και δεν χωρούν όλα. Η λύση είναι οι προσλήψεις και η ενίσχυση της δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Κάτι ακόμη για τα εμβόλια, προφανώς το θέμα είναι διπλό είναι αισχρή η κατάσταση και διαβάζουμε για τον περίφημο ανταγωνισμό των πολυεθνικών, τον εμβολιαστικό εθνικισμό, ποιός θα πρωτοπάρει κ.λπ. Ωστόσο και με αυτούς τους ρυθμούς, θα μπορούσε αν υπήρχαν οι κατάλληλες υποδομές να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός και ειδικά των συμπολιτών μας ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων. Είναι πραγματικά άθλιο το γεγονός να καλούνται 85χρονοι και 90χρονοι να έλθουν στα νοσοκομεία να εμβολιαστούν μέσα σε άσχημες και επικίνδυνες συνθήκες αντί να γίνεται ακριβώς το αντίστροφο, να υπάρχουν κινητά συνεργεία εμβολιασμού για τα σπίτια, ενισχυμένες δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Τα αυτονόητα λέμε, τα εντελώς λογικά και απαραίτητα. Δεν υπάρχει άλλη λύση, με τους αγώνες μας ο λαός θα σώσει τον λαό”.

Στο τέλος της ομιλίας του κάλεσε τους συγκεντρωμένους στην Πανελλαδική Πανϋγειονομική μεγάλη Απεργία της 16 Φεβρουαρίου 2021 και ζήτησε και τη στήριξη των χρηστών υγείας των περιοχών μας. Τελείωσε την ομιλία του λέγοντας: “Με τον κοινό αγώνα νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε και θα νικήσουμε.”


Οι συγκεντρωμένοι αποφάσισαν να κλιμακώσουν τον αγώνα τους να μη αφήσουν τους σχεδιασμούς της θανατοπολιτικής των κυβερνώντων να περάσουν !

Γιατί είναι πρωταρχικό το δικαίωμα στην ΥΓΕΙΑ και το δικαίωμα στη ΖΩΗ !

Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ !
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου