Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Κάλεσμα ΜΕΤΑ για την Πανελλαδική Πανυγειονομική Κινητοποίηση από ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ | Τρίτη 23 Φεβρουαρίου

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να υποδεχτούμε το δεύτερο κύμα του κορονοϊού», είχε πει πριν από περίπου ένα χρόνο, στις 24 Μαρτίου 2020, ο πρωθυπουργός, ΚυριάκοςΜητσοτάκης, κατά την τότε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, που ασχολήθηκε με το θέμα της πανδημίας, καθώς η χώρα είχε ήδη μπει στο πρώτο «lockdown», από τις 13 Μαρτίου 2020. Ένα χρόνο, λοιπόν, μετά το έχουμε υποδεχθεί… με πολιτικήκαι μόνη ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, με 6.249 θανάτους συμπολιτών μας και 177.494 ασθενείς κορονοϊού (στοιχεία ΕΟΔΥ, 19-02-2021) και με ένα δεύτερο, παρατεταμένο «lockdown»που ξεκίνησε, στις 7 Νοεμβρίου 2020. Και βεβαίως, το έχουμε υποδεχθεί… με δεκάδες αντεργατικά, αντιλαϊκά και αντιδημοκρατικά μέτρα, εγκλεισμό, απαγόρευσηδιαδηλώσεων, ωμήαστυνομικήβία και καταστολή, και κλήσειςσεαπολογίασυνδικαλιστών και εργαζομένων, ουσιαστικά Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, που δεν συμμορφώνονται «προς τας υποδείξεις».

Ένα χρόνο μετά, η κυβέρνηση συνεχίζει την εγκληματική της πολιτική στη διαχείριση της πανδημίας, έχοντας ως «πυξίδα» της τα κέρδη του κεφαλαίου και των ιδιωτών (της υγείας, της παιδείας, των μεγαλοξενοδόχων, των μεγάλων τουριστικών ταξιδιωτικών γραφείων και αεροπορικών εταιρειών, των εφοπλιστών κτλ.) και όχι την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της υγείας του λαού.

Κι όλα αυτά, την ώρα που ανοιγοκλείνει τα σχολεία, με τάξεις των 25-27 μαθητών, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας και κανένα σχεδιασμό, χωρίς να προχωρά σε μόνιμες και αθρόες προσλήψεις εκπαιδευτικών και σχολικών καθαριστριών. Ανάλογη η κατάσταση και στα πανεπιστήμια, τα οποία κρατά σχεδόν ένα χρόνο κλειστά. Όπως επίσης, και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να συγχρωτίζονται, αφού η κυβέρνηση δεν προχωρά, και σε αυτή την περίπτωση, σε μόνιμες προσλήψεις αλλά και αγορά λεωφορείων κτλ. Από τον περασμένο Ιούλιο είχε πει πως θα το κάνει και μέχρι σήμερα… Στους εργασιακούς χώρους, η εργοδοσία έχει κάνει τα υγειονομικά πρωτόκολλα – λάστιχο, με την κυβέρνηση εδώ και καιρό… να πετάει χαρταετό!

Στο χώρο της υγείας, πέραν του ότι προσπάθησε με δηλώσεις υπουργών (Κοντοζαμάνης, Βορίδης) να επιρρίψει χυδαία και αισχρά την ευθύνη για τους θανάτους ασθενών στους γιατρούς, συνεχίζει να εμπαίζει το υγειονομικό προσωπικό και το λαό, με τη δήθεν θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. «Θωράκιση» που αφενός μεταφράζεται σε υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ και το 2021, στη μετατροπή του σε σύστημα μιας νόσου, με αποτέλεσμα την αύξηση της νοσηρότητας και της θνητότητας εξαιτίας της καθυστερημένης διάγνωσης και θεραπείας άλλων, πλην Covid-19, ασθενειών, και αφετέρου σε:

Απουσία μόνιμων προσλήψεων υγειονομικού προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα κενά στο ΕΣΥ, αυθαίρετες και εκδικητικές μετακινήσεις γιατρών και νοσηλευτών σε άλλα νοσοκομεία, προκειμένου να καλύψει τις «τρύπες», δημιουργώντας όμως παράλληλα προβλήματα στα άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα από όπου αποσπώνται, υπερεντατικοποίηση, σωματική και ψυχική εξουθένωση των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, απουσία ή ελλειπή μέτρα ατομικής προστασίας, Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας «σε διασωλήνωση» καθώς, αφού πρώτα οι κυβερνώντες τη ρήμαξαν από προσωπικό, τώρα τη μετατρέπουν σε εμβολιαστικά κέντρα.

Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021, για μια ακόμη φορά, το υγειονομικό προσωπικό της χώρας βγαίνει στους δρόμους, διεκδικώντας το αυτονόητο: θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας της χώρας και των εργαζομένων του, προκειμένου να διασφαλιστεί πραγματικά η υγεία του λαού. Η ΟΕΝΓΕ, με 24ωρη απεργία, και η ΠΟΕΔΗΝ, με στάση εργασίας (9πμ.-3μμ.) και κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, διεκδικούν:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για όλους τους κλάδους και τις ειδικότητες, για την πλήρη στελέχωση του ΕΣΥ. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – καμία απόλυση – να σταματήσει η ομηρία τους.

  • Αυξημένη χρηματοδότηση των νοσοκομείων. Ενίσχυση και στήριξη των δημόσιων δομών και ΜΕΘ. Δημιουργία του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων, στο πλαίσιο της ΠΦΥ, σε κατάλληλους χώρους και στελέχωση τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.

  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και υποχρεωτική ένταξη του προσωπικού της στο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

  • Πλήρη κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία σε μέτρα ατομικής προστασίας.

  • Ένταξη στα ΒΑΕ ΄- καμία περικοπή. Χορήγηση και αύξηση στο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

  • Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, καθώς και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού,

Το ΜΕΤΑ, συνεχίζοντας τη ρότα του, στην πρώτη γραμμή, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού, καλεί όλους και όλες να δώσουν δυναμικό «παρών» αλληλεγγύης στο μαχόμενο υγειονομικό προσωπικό, στις κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα, την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021.

Στην Αθήνα, καλούμε στη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ, στο υπουργείο Εργασίας, ώρα 10πμ., και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς το υπουργείο Υγείας. Επίσης, στη συγκέντρωση της ΟΕΝΓΕ, στο υπουργείου Υγείας, ώρα 10.30πμ., και στην κοινή πορεία που θα ακολουθήσει ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ προς τη Βουλή.

Όλοι και όλες στην Πανυγιειονομική Κινητοποίηση,
την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου

Να ανατρέψουμε την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης

Να αντισταθούμε στην αστυνομοτρομοκρατία
και την ποινικοποίηση των αγώνων


19 Φεβρουαρίου 2021
Από το ΜΕΤΑ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου