Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ / του Π. Παπανικολάου


11/8/20

Δήλωση από Πάνο Παπανικολάου, ΓΓ ΟΕΝΓΕ, μέλος ΔΣ ΕΙΝΑΠ, εκπρόσωπο Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή

Στις 6/8/20 από ενυπόγραφες καταγγελίες νέων πτυχιούχων ιατρικής (επισυναπτόμενο 1) έγιναν γνωστά τα ακόλουθα :

- Από τις 28/7 το (μονοπαραταξιακό προσκείμενο στην ΝΔ) προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) είχε ενημερώσει δημόσια (και σωστά) πως οι αιτήσεις των νέων πτυχιούχων ιατρικής για βεβαίωση άδειας άσκησης επαγγέλματος που θα υποβάλλονταν από 5/8 και μετά, θα απαντούνταν όλες μαζί από 14/8 το μεσημέρι κι έπειτα ώστε όλοι/ες να μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις για έναρξη ειδικότητας στις αρμόδιες υπηρεσίες των περιφερειών ενιαία και ισότιμα από Δευτέρα 17/8.

- Όμως ο ΠΙΣ στις 5/8 και στις 6/8 το πρωί παραβίασε την ίδια του την ανακοίνωση και χορήγησε βεβαιώσεις επιλεκτικά στους 286 από τους 1000 περίπου συνολικά αιτούντες. Πολλοί από τους 286 αυτούς «ευνοηθέντες» έσπευσαν αμέσως να καταθέσουν αιτήσεις για έναρξη ειδικότητας, προφανώς αδικώντας όλους τους υπόλοιπους.

Στις 7/8 παρενέβη η ΟΕΝΓΕ (επισυναπτόμενο 2) αμέσως μόλις ενημερώθηκε απαιτώντας το αυτονόητο, δηλαδή να διορθωθεί η αδικία με ακύρωση των αιτήσεων για έναρξη ειδικότητας που είχαν υποβληθεί από 5/8 και μετά, και με τήρηση της αρχικής ανακοίνωσης του ΠΙΣ δηλαδή να αρχίσει η υποβολή αιτήσεων για έναρξη ειδικότητας από 17/8 ενιαία και ισότιμα για όλους τους νέους πτυχιούχους. Το θέμα δημοσιοποιήθηκε και στα ΜΜΕ από εκπροσώπους της ΟΕΝΓΕ (https://www.youtube.com/watch?v=MOz4QpsX0A0)

Αργά το μεσημέρι της ίδιας μέρας 7/8 ο ΠΙΣ εξέδωσε «απολογητική» ανακοίνωση (επισυναπτόμενο 3) όπου φυσικά παραδέχεται την ατασθαλία, όμως επικαλείται επιεικώς αστείες και αντιφατικές δικαιολογίες (βλάβη στον ΟΤΕ, ατέλειες στον πάροχο ίντερνετ του ΠΙΣ, «παραδρομή» κλπ) ενώ ΔΕΝ προτείνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ για την διόρθωση της αδικίας που ο ίδιος προκάλεσε, δηλαδή ΔΕΝ προτείνει ακύρωση των αιτήσεων έναρξης ειδικότητας που υποβλήθηκαν 5 και 6 / 8. Το ίδιο ακριβώς κάνει η ηγεσία του ΠΙΣ και την Δευτέρα 10/8, όπου απλά αποφασίζει … «ΕΔΕ» ( ; ) για να … διερευνήσει δήθεν ποιοί από τον ΠΙΣ προκάλεσαν την αδικία, χωρίς πάλι να προτείνει τίποτα για την επανόρθωσή της.

Την Δευτέρα 10/8 οι αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (επισυναπτόμενο 4) παρά τον σάλο που προκλήθηκε τις προηγούμενες μέρες, ανακοινώνουν προκλητικά πως οι επίμαχες αιτήσεις για έναρξη ειδικότητας (αυτές που υποβλήθηκαν 5 και το πρωί της 6 /8) παραμένουν ισχύουσες. Έτσι επιβεβαιώνεται επίσημα και περίτρανα πως δεν έφταιγε καμία … τεχνική βλάβη και καμία … «παραδρομή» αλλά υπήρξε σκανδαλώδης μεθόδευση με συμπαιγνία παραγόντων του ΠΙΣ και του κρατικού μηχανισμού, πιθανά με την συμμετοχή και φιλοκυβερνητικών φοιτητικών παρατάξεων.

Οι υπουργοί Υγείας κκ Κικίλιας και Κοντοζαμάνης πρέπει άμεσα να επανορθώσουν την αδικία σύμφωνα με την απαίτηση των νέων πτυχιούχων και της ΟΕΝΓΕ (ακύρωση των αιτήσεων για έναρξη ειδικότητας που υποβλήθηκαν από 5/8 κι έπειτα, και έναρξη υποβολής 17/8 ενιαία και ισότιμα για όλους τους νέους πτυχιούχους). Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

στάλθηκε με email

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου