Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ Καταγγέλλει Νέα Απόλυση Στην Εταιρεία GAP

Την εργοδοσία της εταιρείας GAP που προχώρησε και πάλι σε απόλυση εργαζόμενου καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου Αττικής. 

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Tο Συνδικάτο μας καταγγέλλει στους εργαζόμενους του κλάδου την εταιρεία GAP που προχώρησε και πάλι σε απόλυση συναδέλφου. Η απόλυση του συναδέλφου έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά απολύσεων που έκανε η εταιρεία το προηγούμενο διάστημα. Η αιτιολογία της διοίκησης, για ακόμα μια φορά, ήταν ότι ο συνάδελφος δεν ανταποκρινόταν στα καθήκοντά του, ότι ήταν αντισυναδελφικός!!! Ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρχε εμπιστοσύνη στο άτομό του από τους συναδέλφους.

Η απόλυση αυτή δείχνει με τον χειρότερο τρόπο ότι το "οικογενειακό κλίμα" που επικαλείται η εταιρεία προς τους εργαζομένους της είναι ένα κλίμα που μπροστά στις απαιτήσεις της για κέρδη πάει περίπατο και τη θέση του παίρνει ο φόβος και ο εκβιασμός προς τους εργαζόμενους.

To Συνδικάτο μας, σε συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της εταιρείας, εξέφρασε την αντίθεσή του και σε αυτήν την απόλυση και τόνισε πως η εταιρεία θα πρέπει να απαντήσει αν θα συνεχίσει να απολύει εργαζομένους και αν θα συνεχίσει την ίδια τακτική απέναντί τους, την τακτική, δηλαδή, του "διαίρει και βασίλευε" που καλλιεργεί απέναντι στους εργαζόμενους. Δεν μας ξεκαθάρισε το ότι θα σταματήσει! Το μόνο που μπόρεσε να απαντήσει ήταν ότι θα συνεχίσει και να προσλαμβάνει κόσμο αλλά και να απολύει.

Η εταιρεία GAP τα τελευταία χρόνια είναι στον κλάδο του Φαρμάκου μια από τις πιο αναπτυσσόμενες και πολυδιαφημισμένες εταιρείες (σε τηλεοράσεις και σε χορηγίες σε αθλητικά δρώμενα). Η ανάπτυξή της όμως έρχεται μέσα από την αύξηση τις παραγωγής, την εντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζομένων, τους χαμηλούς μισθούς και αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που παρέχουν στους εργοδότες όλες οι κυβερνήσεις. Η ανάπτυξη αυτή έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των εργαζομένων της, οι οποίοι εργάζονται για να καλύψουν κάποιες από τις ανάγκες τους και έρχονται αντιμέτωποι με την ανεργία όταν το επιλέξει η εταιρεία.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Μπροστά στις εξελίξεις αυτές καλούμαστε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα και να καταλάβουμε ότι χωρίς τη δική μας εργασία η εταιρεία GAP, αλλά και καμία εταιρεία, δεν μπορεί να λειτουργήσει. Λένε ότι "είμαστε μια οικογένεια", προβάλλουν ότι η εταιρεία έχει "κοινωνική ευθύνη". Όλα αυτά τα χρησιμοποιούν, για να δέχονται οι εργαζόμενοι πιο εύκολα την αύξηση της εκμετάλλευσης, την εντατικοποίηση για τα δικά τους κέρδη. Οι εργαζόμενοι της GAP δεν κέρδισαν τίποτα από τις πωλήσεις και τις εξαγωγές της, αντίθετα δυσκόλεψαν οι ρυθμοί και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν.

Οι εργαζόμενοι της GAP, που παράγουν εκατομμύρια κάψουλες και φάρμακα, πολλές φορές δεν έχουν οι ίδιοι πρόσβαση σε αυτά. Οι εργαζόμενοι χρειάζεται να παλέψουμε όλοι μαζί, χωρίς να αφήνουμε να μας διασπάνε. Να σπάμε τον φόβο που καλλιεργούν οι εργοδότες. Να υπερασπιστούμε τις όποιες κατακτήσεις έχουν απομείνει, κόντρα στα νέα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας. Να παλέψουμε μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο Φάρμακο, για υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης, που δεν αφορά μόνο τον μισθό, αλλά ένα σύνολο δικαιωμάτων.

Να γίνουμε μέλη του Συνδικάτου!

Για να καταλάβουν ότι όπως αυτοί είναι ενωμένοι απέναντί μας, παρά τους επιμέρους ανταγωνισμούς τους, έτσι και εμείς, είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά για τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματά μας».

Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου