Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Πλατιά Σύσκεψη Σήμερα, Για Το Κλείσιμο Του Κέντρου Αποκατάστασης Γλυφάδας - Χρονίως Πασχόντων

«Όχι στο κλείσιμο του Κέντρου Αποκατάστασης Γλυφάδας. Όχι στη διάλυση του ΠΙΚΠΑ Βούλας. Το έγκλημα είναι προσχεδιασμένο και πρέπει να το σταματήσουμε. Αν δεν τους σταματήσουμε δεν θα σταματήσουν» επισημαίνουν η Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων και το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων που διοργανώνουν πλατιά σύσκεψη αναπήρων, χρονίως πασχόντων, γονιών και κηδεμόνων.

Θα γίνει σήμερα, Παρασκευή 18 Οκτώβρη στις 8 μ.μ. στα Γραφεία των Συνταξιούχων ΙΚΑ Γλυφάδας (Ιθώμης 34, Άνω Γλυφάδα) με τη συμμετοχή φορέων της περιοχής και εργαζομένων από τα Ιδρύματα Χρόνιων Παθήσεων με θέμα: «Το κλείσιμο του Κέντρου Αποκατάστασης Γλυφάδας-Χρόνιων Πασχόντων».

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

«Το 2012 έκλεισαν το Α' και Β' Θεραπευτήριο στο Χαϊδάρι με κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη της ΕΣΑμεΑ και της ΠΟΕΔΗΝ.

Το ίδιο έγινε το 2018 με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το κλείσιμο του Σκαραμαγκά για παιδιά με βαρύ αυτισμό. Τώρα, με πρόσχημα ότι ο ιδιοκτήτης θέλει το κτίριο για ιδία χρήση, κλείνουν το Κέντρο Αποκατάστασης Γλυφάδας - Χρόνιων Πασχόντων και το μεταφέρουν στο ΠΙΚΠΑ Βούλας, για να διαλύσουν και αυτό. Μ’ έναν σμπάρο δύο τρυγόνια. Το κλείσιμο γίνεται με απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής που έχει διοριστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, με κατεύθυνση και κάλυψη της κυβέρνησης της ΝΔ. Την απόφαση καταψήφισε η ως τώρα εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ Τασούλα Παπαδογιαννάκη, στέλεχος του ΠΑΜΕ. Αυτές είναι οι επιταγές του 3ου μνημονίου για τη μείωση των δαπανών στη Πρόνοια κατά 50%, τα ιδεολογήματα της ΕΕ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου περί αποϊδρυματισμού και αποασυλοποίησης.

Τα καλέσματα των προθύμων της ΕΣΑμεΑ για «Ούτε 1 ευρώ στα Ιδρύματα», παρά την ανάγκη για Δημόσια Κέντρα Αποκατάστασης με υψηλής ποιότητας και δωρεάν υπηρεσίες και Δημόσια Κέντρα Περίθαλψης των βαριά αναπήρων και χρονίως πασχόντων. Οι θεατρινισμοί της ΠΟΕΔΗΝ και των συνδικαλιστών της στα Σωματεία δεν πρέπει να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους και ούτε να ξεπλύνουν τις ευθύνες τους. Στη Σύσκεψη συμμετέχει και καλεί η Αγωνιστική Ενότητα Εργαζομένων Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής.
Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου