Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

ΚΚΕ Επίκαιρη Ερώτηση Για Τις Απολύσεις Των Καθαριστριών Του Νοσοκομείου Νίκαιας

Επίκαιρη Ερώτηση για τις απολύσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας κατέθεσε προς τον υπουργό Υγείας η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου.

Παραθέτουμε την Επίκαιρη Ερώτηση:

«Τον Ιούλιο του 2019, το Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας προκήρυξε θέσεις για τη σύναψη ατομικών συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (2 έτη) για τις ανάγκες καθαριότητας του νοσοκομείου, μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ. Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού 20 εργαζόμενοι απολύονται. Πρόκειται για εργαζόμενους με προϋπηρεσία από 8 μήνες έως και 3 χρόνια σε εργολαβική εταιρεία, η οποία μέχρι το Μάιο του 2019 είχε αναλάβει την καθαριότητα του νοσοκομείου.

Οι απολύσεις έχουν προχωρήσει, παρά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου για το αντίθετο. Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις των εργαζομένων στη διοίκηση του νοσοκομείου, τη 2η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας δεν έχει δοθεί καμία λύση.

Το ίδιο έχει συμβεί σε όσα νοσοκομεία έχουν συναφθεί ατομικές συμβάσεις μέσω ΑΣΕΠ. Δεκάδες εργαζόμενοι έχουν πεταχτεί στο δρόμο, επειδή η κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζει, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την "ανακύκλωση" της ανεργίας και την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων σε βάρος της μόνιμης εργασίας με πλήρη δικαιώματα. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την πρόσφατη απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, με βάση την οποία συνεχίζεται και το αίσχος των ατομικών συμβάσεων και η σύναψη συμβάσεων με εργολάβο και μάλιστα με διάρκεια ενός έτους.


ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει, ώστε:

  • Να ανακληθούν οι απολύσεις των 20 εργαζομένων;
  •  Να φύγουν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία και να εξασφαλιστεί μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου