Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ : Δυναμική Παρέμβαση Για Να Πληρωθούν Οι Εργολαβικοί Εργάτες

Με μια δυναμική παρέμβαση στη διοίκηση του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και στον εργολάβο σήμερα το μεσημέρι, σωματείο κι εργαζόμενοι απαίτησαν να πληρωθούν τώρα οι περίπου 400 εργολαβικοί εργάτες (270 στην καθαριότητα, 75 τραπεζοκόμοι, 45 σεκιούριτι και ορισμένοι τεχνικοί). Τους οφείλονται δεδουλευμένα 2 μηνών, ενώ διοίκηση κι εργολάβος τους «παίζουν μπαλάκι» για το ποιος ευθύνεται πότε θα πληρωθούν.

Το σωματείο απαίτησε ακόμη σταθερή και μόνιμη δουλειά για τους εργολαβικούς εργαζόμενους εκφράζοντας την αντίθεσή του με τις ατομικές συμβάσεις έργου που προωθεί η κυβέρνηση στις υπηρεσίες καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης των δημόσιων νοσοκομείων, εφαρμόζοντας το λεγόμενο ...«παράλληλο» πρόγραμμα (άρθρο 97, ν. 4368/2016). Η απλήρωτη δουλειά άλλωστε δεν εξαιρεί αυτούς τους εργαζόμενους. Π.χ. στο ΨΝΑ «Δρομοκαΐτειο», όπου έχουν υπογραφεί ατομικές συμβάσεις στην καθαριότητα, οι εργαζόμενοι είναι μήνες απλήρωτοι.

Η επιλογή αυτή της κυβέρνησης γίνεται για να μειωθεί το μισθολογικό «κόστος» στα δημόσια νοσοκομεία και οι κρατικές δαπάνες Υγείας. Οι πρώην «εργολαβικοί» εργαζόμενοι θα εξακολουθήσουν να είναι «φθηνοί» και «αναλώσιμοι» για τα δημόσια νοσοκομεία - επιχειρήσεις. Αν η κυβέρνηση ήθελε πραγματικά να διώξει το καθεστώς των εργολάβων θα προσλάμβανε με μόνιμη και σταθερή δουλειά τους εργαζόμενους, δεν θα συνέχιζε η ίδια αυτό το καθεστώς.

Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου