Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ Προχωρούν Σε 24ωρη Απεργία Στις 8 Ιούνη

Σε 24ωρη πανελλαδική πανυγειονομική απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία την Τετάρτη, 8 Ιούνη. Στην Αθήνα θα γίνει συγκέντρωση το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας.

Οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις (ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΟΤΑ - ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ) οργανώνουν την ίδια μέρα παναττική συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην πλ. Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο Αθήνας) με κεντρικό σύνθημα: «Όλοι στο δρόμο να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στην Υγεία και τη ζωή» και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Υγείας. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ).

Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι διαμαρτύρονται για την κρατική υποχρηματοδότηση, για τις πληρωμές των ασθενών, τη λειτουργία των Δημόσιων Μονάδων Υγείας με επιχειρηματικά κριτήρια, τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, υλικά, φάρμακα, το αντιλαϊκό κυβερνητικό σχέδιο για την ΠΦΥ, το κλείσιμο και την υποβάθμιση Κέντρων Υγείας και δομών του ΠΕΔΥ.

Η Ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία ανάμεσα σε άλλα σημειώνει, πως σύμφωνα με απογραφή του υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης για το δημόσιο τομέα, «φέτος μισθοδοτούνται 2.500 λιγότεροι υπάλληλοι στο ΕΣΥ σε σχέση με πέρυσι και συνολικά την τριετία 13.500 λιγότεροι», ενώ «οι κενές οργανικές θέσεις στα δημόσια νοσοκομεία είναι 30.000». Χαρακτηριστικά την προηγούμενη βδομάδα με αιχμή τη δραματική έλλειψη προσωπικού έγιναν κινητοποιήσεις εργαζομένων στα νοσοκομεία «Αλεξάνδρα» και «Έλενα».

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διεκδικούν: Δημόσια, δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για όλους με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας, ένταξη στα ΒΑΕ, ανάκτηση όλων των απωλειών, κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου 4387/2016.
Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου