Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Κλιμάκωση Του Αγώνα Για Την Απόσυρση Του Σχεδίου Για Το Ασφαλιστικό

Σε κλιμάκωση του αγώνα για να αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για την Ασφάλιση, για να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, για να ενταχθούν οι υγειονομικοί στα ΒΑΕ, για να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να αποκατασταθούν οι απώλειες στους μισθούς και στις συντάξεις, για να σταματήσουν οι πληρωμές των ασθενών καλεί η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ.
 
Καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να πάρουν αποφάσεις και να οργανώσουν την επιτυχία της 48ωρης απεργίας, ενώ καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που υποδέχτηκε τους υγειονομικούς με ΜΑΤ στο υπουργείο Οικονομικών στην κινητοποίηση της Πέμπτης 18 Φλεβάρη.
 
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:


«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που υποδέχτηκε τους υγειονομικούς με ΜΑΤ σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών. Τα χημικά και η καταστολή δεν μπορούν να αναστείλουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των υγειονομικών, τη κλιμάκωση των αγώνων για να αποσυρθεί το αντιασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης. Η επίθεση αυτή είναι συνέχεια της τρομοκρατίας, που αναπτύσσεται σε πολλά νοσοκομεία, ΚΥ και προνοιακά ιδρύματα!

Η κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες, δεν θέλει φωνές που αμφισβητούν την αντιλαϊκή πολιτική της. Θέλει να τσακίσει εργατικά δικαιώματα και μισθούς. Θέλει να τσακίσει την Κοινωνική Ασφάλιση. Θέλει νοσοκομεία Ανώνυμες Επιχειρήσεις, για να εξασφαλίσει νέα κέρδη, νέα προνόμια στα αφεντικά της, τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους εφοπλιστές. Και την ίδια ώρα να επικρατεί “σιγήν ιχθύος”, να λέει ο λαός “σφάξε με αγά μου να αγιάσω”!

Να το καταλάβει και η κυβέρνηση και τα αφεντικά της. Τέτοια χάρη δεν τους κάνουμε!
 

Δεν υποχωρούμε, δεν θα περάσει η τρομοκρατία! Ο τσαμπουκάς της κυβέρνησης θα σπάσει από τον οργανωμένο αγώνα εργατοϋπαλλήλων - αγροτών - αυτοαπασχολούμενων.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για να αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για την Ασφάλιση, για να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, για να ενταχθούμε οι υγειονομικοί στα ΒΑΕ, για να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να αποκατασταθούν οι απώλειες στους μισθούς και στις συντάξεις, για να σταματήσουν οι πληρωμές των ασθενών.

Είμαστε ενωμένοι απέναντι στο μαύρο μπλοκ: Αφεντικά - Κυβέρνηση - Ευρωπαϊκή Ένωση - ΝΑΤΟ.

Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να πάρουν αποφάσεις και να οργανώσουν την επιτυχία της 48ωρης απεργίας. Με μαζικές γενικές συνελεύσεις, με νέες πολύμορφες πρωτοβουλίες σε κάθε περιοχή, σε κάθε νοσοκομείο ή ίδρυμα.

Όλοι μαζί μια φωνή και μια γροθιά, να μείνουν τα σχέδια Ευρωπαϊκής Ένωσης - κεφαλαίου - κυβέρνησης στα χαρτιά!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου