Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Συναυλία Αλληλεγγύης Ενάντια Στο Κλείσιμο Του Ψ.Ν.Α.



Συναυλία αλληλεγγύης ενάντια στο κλείσιμο του Ψ.Ν.Α.

Δευτέρα 6/10 18:00 στην πύλη του Ψ.Ν.Α

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ Ψ.Ν.Α.
ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

(ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ)-ΛΕΟΦΩΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 374-ΧΑΪΔΑΡΙ
ΤΗΛ: 2132054152-FAX: 2132054321
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εργαζόμενοι στο ΨΝΑ (ΔΑΦΝΙ) δηλώνουμε την κάθετη αντίδρασή μας στην επιχειρούμενη αντιδραστική ψυχιατρική μεταρρύθμιση, που υλοποιούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με τις επιταγές της Ε.Ε. και την εναντίωσή μας στην κατάργηση των ψυχιατρείων.

Η πληρότητα του νοσοκομείου μας είναι 130% και εισάγονται κάθε χρόνο 2.500 περιστατικά. Αυτή τη στιγμή έχει 1.200 λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας, από τους οποίους οι 800 περίπου διαβιούν σε στεγαστικές δομές (οικοτροφεία, ξενώνες και προστατευόμενα διαμερίσματα) σε όλη την Αττική και οι υπόλοιποι λαμβάνουν υπηρεσίες στις ψυχιατρικές κλινικές. Επιπλέον διαθέτει 2 κέντρα ψυχικής υγείας στους Αγίους Αναργύρους και στο Περιστέρι, όπου εξυπηρετούνται 26.000 περιστατικά το χρόνο.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι κινδυνεύουν να βρεθούν κυριολεκτικά στο δρόμο ή να οδηγηθούν σε ιδιώτες.

Διεκδικούμε:
·Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν ψυχική υγεία με ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ κάθε μορφής επιχειρηματικής δραστηριότητας (Μ.Κ.Ο.-ΙΔΙΩΤΗΣ) και πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Όχι στο κλείσιμο του Ψ.Ν.Α. Καμιά μεταφορά κλινικών-υπηρεσιών (διοικητικών-τεχνικών). Καμιά ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ-ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΑΠΟΛΥΣΗ.
·Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες για την κάλυψη των διευρυμένων αναγκών των μονάδων και των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας.

Δηλώνουμε ότι ο αγώνας αυτός γίνεται, όχι μόνο για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας, αλλά προπάντων για την πρόσβαση ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ σε σύγχρονες, ποιοτικές ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΌΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΆΝ υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας.

Καλούμε τους συγγενείς των χρηστών υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, άνεργους συνδικάτα, σωματεία εργαζομένων, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, κοινωνικούς φορείς να συμπαρασταθούν στο δίκαιο και μεγάλο αγώνα μας, με την ενεργή συμμετοχή τους και με ψηφίσματα συμπαράστασης.


1 σχόλιο:

  1. «Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στο κλείσιμο των ψυχιατρικών νοσοκομείων, που θα οδηγήσει στην παραπέρα συρρίκνωση, υποβάθμιση, εμπορευματοποίηση των κρατικών δομών ψυχικής υγείας, με ανυπολόγιστες συνέπειες τόσο για τους ασθενείς όσο και τις οικογένειές τους.

    Είναι κρίκος στην αλυσίδα των αντιδραστικών αλλαγών που υλοποιούνται στο πλαίσιο της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν στοχεύει στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, την αντιμετώπιση των αιτιών της υποβάθμισής τους. Απεναντίας υπηρετεί το δραστικό περιορισμό των κρατικών δαπανών για την ψυχική υγεία, τη μετακύλιση της ευθύνης για τη θεραπεία και την αποκατάσταση των ατόμων με ψυχικές διαταραχές, στους ασθενείς και τις οικογένειες τους, την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης.

    Το κλείσιμο των ψυχιατρείων, οι αντιδραστικές αλλαγές που προωθούνται, δεν αφορούν μόνο τα άτομα με ψυχικές διαταραχές και τις οικογένειές τους. Αφορούν τον εργαζόμενο, το νέο, τη γυναίκα, τον άνεργο της εργατικής λαϊκής οικογένειας, που βλέπουν την ψυχική τους υγεία να φθείρεται καθημερινά από την πολιτική που θυσιάζει τα δικαιώματά τους για να εξασφαλιστούν τα κέρδη των μονοπωλίων.

    Καλούμε τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς, να συμμετέχουν στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενάντια στο κλείσιμο των ψυχιατρείων, ενάντια στην πολιτική της ΕΕ που θυσιάζει τα δικαιώματα των ασθενών και των εργαζομένων στο βωμό του κέρδους.

    Στη συναυλία που διοργανώνει το Σωματείο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (Δαφνί) στις 6 Οκτώβρη, στις 6 το απόγευμα στην πύλη του Νοσοκομείου.

    Ολοι στο συλλαλητήριο της Λαϊκής Επιτροπής Χαϊδαρίου στις 9 Οκτώβρη στις 7 το απόγευμα στο Παλατάκι Χαιδαρίου».

    ΑπάντησηΔιαγραφή