Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ Διαδήλωσαν Ενάντια Στο «Νέο ΕΣΥ»

 


Κινητοποιήσεις ενάντια στο «νέο ΕΣΥ» των απολύσεων, των νοσοκομείων-επιχειρήσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και της επέκτασης των πληρωμών από τους ασθενείς, της κατάργησης της μόνιμης σταθερής εργασίας για τους εργαζόμενους, πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που είχε προκηρύξει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Στην Αθήνα σωματεία και εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και πραγματοποίησαν πορεία ως τη Βουλή, καθώς οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους εμπόδισαν να πορευθούν ως το Μέγαρο Μαξίμου. Στην κινητοποίηση συμμετείχε και η Παναττική Επιτροπή Συμβασιούχων στην Υγεία. 

«Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία, μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία», φώναζαν οι εργαζόμενοι.

Από τη συγκέντρωση ο Μ. Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κατήγγειλε τα σχέδια της κυβέρνησης για παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Υγείας αλλά και τις απολύσεις. Όπως τόνισε, στις 31 Μάρτη θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις απολύσεις χιλιάδες εργαζόμενοι συμβασιούχοι, αλλά και προσωπικό που έχει τεθεί σε αναστολή. Χαιρετισμό εκ μέρους της Επιτροπής Συμβασιούχων απηύθυνε η Ιωάννα Δημούλια«Καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες του ΕΣΥ δουλεύοντας σε συνθήκες μεγάλης έλλειψης προσωπικού και εντατικοποίησης», υπογράμμισε και μετέφερε τα αιτήματα της Επιτροπής.  

Στο Ηράκλειο, απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποίησαν το Σωματείο Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου, το Σωματείο του Νοσοκομείου του Αγ. Νικολάου, το Σωματείο  Εργαζομένων του Βενιζέλειου Νοσοκομείου και εργαζόμενοι της 7ης ΥΠΕ. Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν οι πρόεδροι των σωματείων και εκπρόσωπος της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων στη ΠΦΥ Κρήτης. Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Δημήτρη Βρύσαλη, πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, ο οποίος κατήγγειλε το  σχέδιο  για το «νέο ΕΣΥ». 

Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου