Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

Στη Βουλή Το ΚΕΘΕΑ

Μετά την απόφαση του Δ’ Τμήματος του ΣτΕ (αρ.2568, 19 .1. 2022) για την αντισυνταγματικότητα της ΠΝΠ (Νόμου Κικίλια), που κατάργησε το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ διορίζοντας διοίκηση, την Παρασκευή θα συζητηθεί το θέμα στην Ολομέλεια της Βουλής, όπως προβλέπει σε τέτοιες περιπτώσεις ο σχετικός Νόμος.

Το ΣτΕ αποφάνθηκε ότι: το κράτος οφείλει να υιοθετεί πλήρως τα πορίσματα και τα πρότυπα της επιστήμης για τη θεραπεία συγκεκριμένης πάθησης, χωρίς να τα τροποποιεί ή να παρεκκλίνει από αυτά για λόγους αναγόμενους σε άλλες, πέραν των αμιγώς επιστημονικών, εκτιμήσεις δημοσίου συμφέροντος.

Το ΚΕΘΕΑ, από την ίδρυσή του, προκειμένου να επιτύχει τον σκοπό του, υιοθέτησε πλήρως το πρότυπο της αυτοδιοικούμενης θεραπευτικής κοινότητας, σύμφωνα με τις σχετικές διεθνείς επιστημονικές προδιαγραφές, με ουσιώδες χαρακτηριστικό την ανάδειξη της διοίκησής του από το σύνολο των εμπλεκομένων στη θεραπευτική διαδικασία προσώπων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου