Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Πλεύρης : Στο Τραπέζι, Η Υποχρεωτικότητα Για Όλους Και Ο Εγκλεισμός Των Ανεμβολίαστων Στο Σπίτι Τους

Τι εξετάζεται για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, πως συζητείται η έμμεση υποχρεωτικότητα σχετικά με την αναμνηστική δόση για το σύνολο του πληθυσμού και έχει σχεδόν αποφασιστεί, η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού να είναι «στους επτά μήνες. Από εκεί και πέρα, όποιος δεν έχει κάνει την αναμνηστική δόση θα λογίζεται ως μη εμβολιασμένος».

Σχετικά με το πρόστιμο για την πρώτη δόση στους άνω των 60 ετών, ο υπουργός ανέφερε πως ένα 25% έχει εμβολιαστεί ή έχει κλείσει ραντεβού, ενώ η δυναμική είναι να γίνει 40% μέχρι τον Φεβρουάριου.

Θα επανεξεταστούν οι ελευθερίες στους ανεμβολίαστους


Σύμφωνα με το Θάνο Πλεύρη, θα εξεταστεί πάλι το θέμα σχετικά με τις ελευθερίες των ανεμβολίαστων, με κατεύθυνση τον εγκλεισμό τους στο σπίτι. Συγκεκριμένα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην έχουν πρόσβαση στο μέλλον οι ανεμβολίαστοι ούτε στους εξωτερικούς χώρους, και τόνισε ότι αυτό το έχει ζητήσει η επιτροπή ειδικών.

Θα εξεταστούν παρεμβάσεις στα σχολεία


Σχετικά με τα σχολεία, είπε πως δεν υπάρχει στο τραπέζι το να μην ανοίξουν τα σχολεία, ωστόσο οι ειδικοί θα συζητήσουν την άλλη εβδομάδα προκειμένου να ληφθούν αν χρειαστεί ορισμένα μέτρα. 

Θα έρθουν περισσότερα κρούσματα «Όμικρον»


Ο Θάνος Πλεύρης επισήμανε ότι τα κρούσματα της «Όμικρον» αυξάνονται και θα συνεχίσουν να αυξάνονται, και το ζήτημα είναι το κατά πόσο τα κρούσματα θα γίνουν νοσηλείες. Ο υπουργός τόνισε πως ο δείκτης θετικότητας είναι πολύ υψηλός ειδικά στην Αττική, οπότε τα μοντέλα δείχνουν υψηλό αριθμό κρουσμάτων κυρίως στις μικρότερες ηλικίες. Το μεγάλο στοίχημα είναι η παραλλαγή «Όμικρον» να μην περάσεις από τους νέους στους γονείς και στους παππούδες.

«Στη χώρα μας παράλληλα υπάρχει Δέλτα και όσοι είναι διασωληνωμένοι έχουν την παραλλαγή Δέλτα, οπότε ξεκινάμε με ήδη πιεσμένο το ΕΣΥ», τόνισε ο υπουργός Υγείας. 

Υπάρχει σχέδιο και για επίταξη γιατρών


Σχετικά με το σύστημα Υγείας, τόνισε πως υπάρχει πλήρης συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και υπάρχει ένα μοντέλο ενίσχυσης προσωπικού αλλά και επίταξης υπηρεσιών γιατρών.

Ο υπουργός τόνισε πως η «Όμικρον» κάνει πολύ γρήγορα τον κύκλο της και για αυτό όσοι νοσήσουν και έχουν ήπια συμπτώματα θα μπορούν να βγουν από την καραντίνα μετά από 5 ημέρες. 

Για τα νέα μέτρα και η συνάντηση με τη Σούπερ Λιγκ


Αναφερόμενος στα νέα μέτρα, επισήμανε ότι θα ισχύσουν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. «Δεν μιλάμε για παρατεταμένα μέτρα, αν χρειαστεί οποιαδήποτε παρέμβαση θα γίνει. Εκτίμησε ωστόσο οτι δεν θα χρειαστεί ιδιαίτερη παράταση καθώς ο κύκλος της όμικρον πιθανόν θα είναι σύντομος»

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός θα συναντηθεί με τη Σούπερ Λιγκ, στις 1.30μμ., το μεσημέρι. «Εάν τηρηθούν τα μέτρα, είμαστε διατεθειμένοι άμεσα να συζητήσουμε για αύξηση τη πληρότητας που θα ικανοποιεί και τους φιλάθλους και ομάδες».

Πηγή : ergasianet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου