Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Κινητοποίηση Την Πέμπτη Στις 4 μμ Στο Υπ. Υγείας Για Το Μέλλον Των Συμβασιούχων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 11 Νοέμβρη στις 4 μμ. στο Υπουργείο Υγείας οργανώνει η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλοντας την σιωπή της κυβέρνησης σχετικά με το μέλλον των Συμβασιούχων ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) στις υπηρεσίες στήριξης των νοσοκομείων που οι συμβάσεις τους λήγουν στο τέλος του χρόνου και μαθηματικά οδηγούνται στην απόλυση.

Στην ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι “Οι συνάδελφοι είναι στον αέρα. Δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο προκήρυξης νέων διαγωνισμών για τις προσλήψεις προσωπικού ΣΟΧ και ο Υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι η Κυβέρνηση «δεν θέλει» μόνιμο προσωπικό στις εν λόγω ειδικότητες.
 
Ως εκ τούτω προ των πυλών βρίσκονται οι εργολάβοι. Επιστρέφουν «θριαμβευτές» για να μετατρέψουν τα Νοσοκομεία σε χώρους εργασιακού μεσαίωνα.”

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση σιωπά σε μια σειρά νοσοκομεία έχουν ξεκινήσει διαγωνισμοί για την επιστροφή των εργολάβων που θα εμφανιστούν ως το “αναγκαίο κακό” προκειμένου να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία στις αρχές του 2022 αν το υγειονομικό κίνημα δεν αποτρέψει αυτή την εξέλιξη.

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών θεωρεί ότι πρέπει συντονισμένα και όχι αποσπασματικά το υγειονομικό κίνημα να αγωνιστεί για την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε συνδυασμό με όλα τα άλλα αιτήματα του υγειονομικού κινήματος (αυξήσεις στους μισθούς, Βαρέα Ανθυγιεινά, Ανθυγιεινό επίδομα μείωση των ωρών εργασίας κλπ).

Αυτό απαιτεί μαζικές διαδικασίες βάσης στα πρωτοβάθμια σωματεία προκειμένου να εξασφαλιστεί η μαζική συμμετοχή όλων των εργαζομένων.
 
Πηγή : ygeionomikoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου