Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Η Πανδημία Έχει Καταστροφικές Συνέπειες Στους Καρκινοπαθείς Και Τους Ψυχικά Πάσχοντες / της Κ. Μάτσα

της Κατερίνας Μάτσα 

Από έρευνες έχει βρεθεί ότι οι ασθενείς που έχουν διαγνωσθεί με κορονοϊό παρουσιάζουν νευρολογικές και ψυχιατρικές διαταραχές για μεγάλο διάστημα μετά τη νόσο.

Επίσης, έχει διαπιστωθεί ότι κατά τη διάρκεια του lockdown τα επίπεδα κατάθλιψης του πληθυσμού αυξήθηκαν πολύ (Financial Times 7-4-21).

Έρευνα του Πανεπιστημίου του Surray έδειξε ότι το ποσοστό της κατάθλιψης από 15% πριν την πανδημία έφτασε το 35% μετά το lockdown!

Στο ίδιο το δημοσίευμα των FT αναφέρεται ότι από το Center for Disease Control of USA ανακοινώθηκε ότι τα αποτελέσματα μιας έρευνας επί 790.000 αμερικανών έδειξαν ότι οι ενήλικες με κατάθλιψη αποτελούσαν το 36,4% του πληθυσμού το 2020 και το 41,5% το Φλεβάρη του 2021! Η αύξηση ήταν πολύ μεγαλύτερη στα άτομα 18-29 ετών.

Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να εκπαιδευτούν περισσότεροι ψυχίατροι, ψυχολόγοι και άλλοι ειδικοί της ψυχικής Υγείας για να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες ανάγκες.

Εξίσου δραματικές είναι οι συνέπειες της πανδημίας και στους καρκινοπαθείς. Πολλοί ογκολόγοι μετακινήθηκαν σε κλινικές Covid για να καλύψουν τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν, πολλά εργαστήρια έρευνας του καρκίνου έκλεισαν στη διάρκεια του lockdown, πολλά ραντεβού ακυρώθηκαν ή αναβλήθηκαν, πολλές διαγνώσεις καρκίνου καθυστέρησαν, πολύς χρόνος χάθηκε από τη θεραπεία.

Οι ειδικοί ογκολόγοι υποστηρίζουν ότι μία καθυστέρηση στη διάγνωση του καρκίνου κατά μία εβδομάδα μειώνει τις πιθανότητες επιβίωσης κατά 1%!

Είναι αποκαλυπτικό το κύριο άρθρο του έγκυρου επιστημονικού περιοδικού “Lancet Oncology”(Apr.2021): «Ο Covid-19 έχει καταστροφικές συνέπειες στους ασθενείς σε όλο τον κόσμο. Τεράστιοι αριθμοί διαγνώσεων που δεν έγιναν, καθυστερημένες θεραπείες, υπερφορτωμένα συστήματα Υγείας, ασθενείς που φοβούνται να πάνε στα νοσοκομεία», γράφει.

Η κατάσταση είναι ακόμα πιο δραματική στην Ελλάδα, όπου η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφού άφησε το ΕΣΥ να καταρρεύσει, τώρα μετατρέπει ακόμα και ογκολογικά νοσοκομεία σε κορονονοσοκομεία, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται και το τρίτο κύμα της πανδημίας γίνεται όλο και πιο φονικό. Όμως δεν σκοτώνει μόνο ο κορονοϊός, αλλά και ο καρκίνος και πολλά άλλα, σοβαρά νοσήματα, που δεν μπορούν πια να αντιμετωπισθούν στο ΕΣΥ.

Είναι φανερά εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης για την άδικη απώλεια χιλιάδων ανθρώπινων ζωών

11-4-21

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου