Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

ΜΕΤΑ Υγειονομικών : Όλοι Κι Όλες Στην Πανυγειονομική Κινητοποίηση | Πέμπτη 22 Απρίλη

Στάση εργασίας: 9πμ.-3μμ. | Στην Αθήνα, συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη, ώρα 9πμ.
 
Πέρασε πάνω από ένας χρόνος από την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα μας και οι εργαζόμενοι σε όλες τις δημόσιες δομές υγεία συνεχίζουμε να δίνουμε με αυταπάρνηση τη μάχη και να θρηνούμε τους δικούς μας νεκρούς μαζί με τις χιλιάδες νεκρούς των συμπολιτών μας.

Οι χιλιάδες νεκροί, οι εκατοντάδες διασωληνωμένοι, η απουσία οποιασδήποτε φροντίδας των ασθενών από covid-19 στην κοινότητα, τα ράντζα και οι ασθενείς εκτός ΜΕΘ καθώς και η αδυναμία να τύχουν φροντίδας ασθενείς από άλλες παθήσεις αφού οι μονάδες υγείας έχουν μετατραπεί σε μονάδες υγείας μιας νόσου, είναι αποτελέσματα των νεοφιλελευθέρων σχεδιασμών που υλοποιήθηκαν επί χρόνια αλλά και της εγκληματικής πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης.

Η απουσία Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας στη χώρα μας και ενός συνολικού σχεδίου που θα έπρεπε να βασίζεται στην πρόληψη της διάδοσης και της διασποράς με μέτρα κατά της υπερσυγκέντρωσης στους χώρους εργασίας, εκπαίδευσης και στα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι βασικοί λόγοι για την διασπορά του ιού. Η απουσία ενός εθνικού σχεδίου που θα προωθούσε τα μαζικά, δωρεάν και στοχευμένα τεστ για τον εντοπισμό των μολύνσεων και την ιχνηλάτηση των επαφών και θα συνέβαλλε στην έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της νόσου, έφερε – ένα χρόνο μετά – τα σημερινά, τραγικά, αποτελέσματα.

Την ώρα που οι δημόσιες μονάδες υγείας βρίσκονται σε μια πολεμική κατάσταση, ο μεγάλος ιδιωτικός τομέας υγείας έχει μείνει αλώβητος από τις συνέπειες της πανδημίας. Οι κολοσσοί της ιδιωτικής υγείας αξιοποιούν τις εκδουλεύσεις που τους κάνει η κυβέρνηση παραλαμβάνοντας τα «καθαρά» περιστατικά από covid-19 έναντι αδράς αμοιβής.

Παράλληλα όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου επιμένει σε μια αναποτελεσματική πολιτική με τυφλά lockdown, χωρίς επιδημιολογική επιτήρηση και παρακολούθηση των περιστατικών στην κοινότητα μετατρέποντας τα δημόσια νοσοκομεία σε μονάδες μιας νόσου. Αυτή η πολιτική είναι εγκληματική και έχει οδηγήσει σε εκατόμβες νεκρών. Ακόμα και αυτή την ώρα η κυβέρνηση αρνείται να αλλάξει πολιτική, αρνείται να ενισχύσει ουσιαστικά το ΕΣΥ και να αυξήσει τις δαπάνες για την υγεία.

Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ακολουθείται απέναντι και στους μαχητές της υγείας, αφού από μετά τα αρχικά χειροκροτήματα και στην συνέχεια τις δηλώσεις περί «ηθικής ανταμοιβής», πέρασε στην στοχοποίησή τους με πρόσχημα τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

Αρνείται να κάνει μόνιμες και μαζικές προσλήψεις, αρνείται τη μονιμοποίηση των χιλιάδων συμβασιούχων, αρνείται την ένταξη μας στα ΒΑΕ και τη βελτίωση της οικονομικής μας θέσης και των εργασιακών μας συνθηκών.

Η κινητοποίηση στις 22 Απρίλη μπορούσε να αποτελέσει μια σημαντική στιγμή στον αγώνα μας για να αντιμετωπιστούν τα χρόνια και ανεπίλυτα αιτήματα μας. Δυστυχώς με ευθύνη της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ δεν έχουν παρθεί τα απαιτούμενα μέτρα για την οργάνωσης της κινητοποίησης.

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών, έχει επανειλημμένα εκφράσει την αντίθεσή του στον τρόπο με τον οποίο η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ αντιμετωπίζει τις κινητοποιήσεις. Πρόκειται, στην ουσία, για ανυπαρξία οργάνωσης. Έχει επίσης εκφράσει την αντίθεσή του και στη μορφή και στο διεκδικητικό πλαίσιο.

Γι` αυτό καλεί τους εργαζόμενους στην υγεία και τα Σωματεία να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση και να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις στις 22 Απρίλη, διεκδικώντας: 

  • ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
  • ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ – ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ, ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • 13ο ΚΑΙ 14ο ΜΙΣΘΟ, ΜΙΣΘΟΥΣ και ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΕΙΝΑΣ
  • ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
  • ΕΝΙΣΧΥΣΗ, ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΕ ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
  • ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΚΛΙΝΩΝ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΔΟΜΩΝ – ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου