Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Για Την Παγκόσμια Ημέρα Των Νοσηλευτών

Η 12η Μαΐου Παγκόσμια Ημέρα των Νοσηλευτών, βρίσκει τον κλάδο αυτό στην Ελλάδα αντιμέτωπο με τεράστια προβλήματα που απορρέουν από τα μνημόνια και οξύνονται μετά και τις τελευταίες εξελίξεις. Είναι σύνηθες φαινόμενο να τιμάται ένας κλάδος, μια κατηγορία ανθρώπων, μια ημέρα το χρόνο και να λησμονείται όλες τις υπόλοιπες ημέρες.

Τα μνημόνια έφεραν τεράστια μείωση των κοινωνικών δαπανών στην Ελλάδα, αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, μείωση και του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού, κλείσιμο νοσοκομείων και κέντρων υγείας και τεράστια προβλήματα στη λειτουργία τους και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφού διέψευσε όλες τις προηγούμενες υποσχέσεις της υπογράφει και υλοποιεί το πιο σκληρό μνημόνιο.


Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με τις υπεράνθρωπες προσπάθειές του κατορθώνει να διατηρεί ακόμα και τώρα όρθιο το δημόσιο σύστημα υγείας και να προσφέρει με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια ποιοτικές υπηρεσίες στους νοσηλευόμενους.
Στα μνημονιακά χρόνια που έχουμε ζήσει μέχρι τώρα
  • Έχει μειωθεί το προσωπικό
  • Έχουν μειωθεί οι μισθοί
  • Έχουν μειωθεί και βαίνουν προς κατάργηση τα επιδόματα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
  • Έχουν διευρυνθεί οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις
Η ΛΑΕ τιμώντας την προσφορά των νοσηλευτών και νοσηλευτριών και εκτιμώντας ότι η δημόσια υγεία αποτελεί ύψιστο αγαθό, παλεύει μαζί τους διεκδικώντας δημόσια δωρεάν υγεία, αύξηση της χρηματοδότησης στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αυξήσεις μισθών, άμεση εφαρμογή των νόμων για την υγιεινή και ασφάλεια, κατάργηση των μνημονίων και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που αποτελούν τη στοιχειώδη προϋπόθεση για την εφαρμογή όλων των προηγουμένων.

Η γενική απεργία στις 17 του μήνα πρέπει να αποτελεί απάντηση και έκφραση της αποφασιστικότητας για την υλοποίηση όλων αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου