Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Εργαζόμενοι Της Κλινικής Νέον Αθήναιον Δίνουν Μάχη Για Καταβολή Των Δεδουλευμένων Τους

Οι εργαζόμενοι της κλινικής Νέον Αθήναιον δίνουν τη δική τους μάχη εδώ και χρόνια, για την καταβολή δεδουλευμένων τους.
 
Το κλείσιμο της κλινικής έχει συσσωρεύσει όχι μόνο χρήματα που δεν έχουν δοθεί, αλλά και οργή για τη διοίκηση της κλινικής. Όμως, οι εργαζόμενοι δεν κάμπτονται. Με αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις στο Υπουργείο Εργασίας και στον ΕΟΠΥΥ διεκδικούν αυτά που δικαιούνται.
 
Το Νέον Αθήναιον είναι μια ακόμα περίπτωση των παιχνιδιών που κάνει το ιδιωτικό κεφάλαιο με τα εργατικά δικαιώματα αλλά και με την υγεία, στην πορεία της χρεοκοπίας του. Στις 11 Απρίλη πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του γ.γ. του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη και του συνεργάτη του Δημήτρη Παπαθεοδωρόπουλου και δύο εργαζόμενων του Νέον Αθήναιον, μέλους της διοίκησης του ΕΚΑ, ενός μέλους του κλαδικού Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών και ενός μέλους της "Συνέλευσης Αγώνα των απλήρωτων εργαζομένων του «Νέο Αθήναιο»".

Απαιτήθηκε με επιμονή να υπάρξει πολιτική λύση για όλες και όλους τους εργαζόμεν/ους-ες.

Ο γ.γ. του Υπουργείου είπε πως η υπόθεση του Ν.Αθήναιον δεν έχει μπει στην πτωχευτική διαδικασία, αλλά πηγαίνει με το νόμο των κατασχέσεων. Στην ουσία εδώ έχουμε εγκατάλειψη ιδιοκτησίας. Στην πτωχευτική όντως προηγούνται οι εργαζόμενοι, αλλά στις κατασχέσεις ακολουθείται συγκεκριμένη σειρά: τράπεζες, δημόσιο, προμηθευτές και τελευταίοι οι εργαζόμενοι.

Ισχυρίστηκε ότι έκαναν λάθος(!) έως τώρα, γιατί νόμιζαν ότι έχει υπαχθεί σε πτωχευτική διαδικασία το N. Aθήναιο, ενώ δεν είναι έτσι, γι' αυτό και μας έλεγαν άλλα στις διάφορες συναντήσεις-επικοινωνίες που είχαμε μαζί τους.

Είναι λάθος να βγεί κάποια Υπουργική Απόφαση, όπως επέμειναν οι εργαζόμενοι, ώστε να προηγηθούν στα δεδουλευμένα τους, γιατί όπως είπε αυτή θα καταπέσει την επόμενη στιγμή μετά από προσφυγή έστω ενός προμηθευτή ο οποίος θα διαπιστώσει ότι παρακάμπτεται. Έτσι θα ακυρωθεί η όποια πρωτοβουλία του υπουργείου.

Άρα συμπέρανε πως η μόνη λύση που υπάρχει είναι η εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη...

Για το ιδιωτικό συμφωνητικό (εκχώρηση) που έχουν στα χέρια τους οι εργαζόμενες και στο οποίο αναγνωρίζονται οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ να πηγαίνουν σε μισθοδοσίες, αρχικά είπε ότι αυτό το συμφωνητικό είναι παράνομο γιατί δεν έχει επιδοθεί σε εφορία-ΕΟΠΥΥ. Μόλις όμως του επιδείχθηκε ότι έχει επιδοθεί στον ΕΟΠΥΥ και ο ΕΟΠΥΥ το αναγνωρίζει, το έκανε γαργάρα και μας ανέφερε μία γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του ΕΟΠΥΥ η οποία συντάχθηκε πριν 10 μέρες, η οποία λέει ότι πάμε με το νόμο των κατασχέσεων και έτσι δεν μπορεί να ισχύσει η εκχώρηση.

N.Π

Πηγή : eek

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου