Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL "Have You Ever Seen The Rain"

Χάρη κυρίως σε τραχύ, αμίμητος φωνή John Fogerty και φαινομενικά απύθμενο προμήθεια σπουδαίες μελωδίες, Creedence Clearwater Revival ήταν ο διαπρεπής Αμερικανός singles μπάντα στα τέλη της δεκαετίας του εξήντα και του εβδομήντα νωρίς.

John Fogerty και ο αδελφός του Tommy αυτά ανέκυψαν στο Berkeley, όπου ο Ιωάννης σπούδασε πιάνο και στην ηλικία των 12 πήρε την πρώτη του κιθάρα. Συναντήθηκε bandmates Cook και Clifford στο El Cerrito γυμνάσιο, και από το 1959 η ομάδα που εκτελεί σε τοπικούς χορούς, όπως ο Tommy Fogerty και τα μπλε Velvets. Το 1964 το κουαρτέτο υπέγραψε με έδρα το Σαν Φρανσίσκο Fantasy Records, όπου ο Tom είχε εργαστεί ως συσκευασίας και αποστολής υπάλληλος. Η ετικέτα τους μετονομάστηκε σε Golliwogs και άρχισε την κατάσβεση singles. "Brown-Eyed Girl" πούλησε 10.000 αντίτυπα το 1965, αλλά οι συνεχίσεις ήταν flops. Μεγαλύτερη επιτυχία ήρθε μετά υιοθέτησε το παρατσούκλι CCR το 1967.


Αρκετές συνθέσεις Fogerty εμφανίστηκε στις Creedence Clearwater Revival, αλλά διασκευές του Dale Hawkins "Suzie Q" και Screamin 'Jay Hawkins "Έβαλα ένα ξόρκι για εσάς" ήταν οι πρώτες επιτυχίες της ομάδας. Με την κυκλοφορία του Bayou Country, Creedence έγινε το πιο δημοφιλές ροκ συγκρότημα στην Αμερική. Αρχίζοντας με τα δύο όψεων χρυσός χτύπησε "Περήφανοι Μαίρη» (Αριθμός Δύο, 1969) β / β "Γεννημένος την Bayou" Creedence δέσποζε στην κορυφή Σαράντα ραδιόφωνο για δύο χρόνια χωρίς απογοήτευσης του anticommercial στοιχείο του βράχου ακροατήριο.

Αργούς rockers CCR συχνά αντιμετωπίζονται με πολιτικά και πολιτιστικά θέματα, καθώς και το κουαρτέτο εμφανίστηκε στο Woodstock Festival. Creedence είχε επτά μεγάλες χτύπημα ξεχωρίζει το 1969 και το 1970, συμπεριλαμβανομένου του "Bad Moon Rising" (Αριθμός Δύο, 1969), "Green River" (Αριθμός Δύο, 1969), "Καλότυχος γιος» (Αριθμός 14, 1969), "Down για το Corner "(αριθμός τρία, 1969)," Travelin »Band" (Αριθμός Δύο, 1970), "Μέχρι γύρω από τη στροφή" (ο αριθμός τέσσερα, 1970), και "Lookin 'έξω πίσω πόρτα μου" (Αριθμός Δύο, 1970).

Μολονότι η επιτυχία Creedence συνεχίστηκε και μετά Εργοστάσιο Cosmo, ήταν καλλιτεχνική κορυφή του ομίλου. Εσωτερικών διαφωνιών, κυρίως το αποτέλεσμα της κυρίαρχο ρόλο John Fogerty του, άρχισε να τραβά την ζώνη χώρια στις αρχές της δεκαετίας του '70. Τομ άφησε τον Ιανουάριο του 1971, ένα μήνα μετά την κυκλοφορία της βασικής εκκρεμές που έγινε το πέμπτο άλμπουμ της πλατίνας της ομάδας. Creedence διεξάγεται ως τρίο, περιοδεύει σε όλο τον κόσμο? Ζουν στην Ευρώπηήταν η καταγεγραμμένη αποτέλεσμα. Τελευταίο άλμπουμ του CCR, Mardi Gras, έδωσε Cook και Clifford ίσο μερίδιο του songwriting και vocals μολύβδου. Ήταν το πρώτο άλμπουμ της μπάντας να μην πάει πλατίνα. Creedence απέλυσε τον Οκτώβριο του 1972, και φαντασία στη συνέχεια κυκλοφόρησε μια σειρά από άλμπουμ, μεταξύ των οποίων μια ζωντανή ηχογράφηση του 1970 Όκλαντ συναυλία, η οποία μετά την αρχική του κυκλοφορία εσφαλμένα τίτλο ζωντανά στο Albert Hall(που αργότερα γίνεται: η συναυλία).

Ο Tom Fogerty κυκλοφόρησε μια σειρά από άλμπουμ σε δική του και με τη μπάντα του Ruby, και εργάστηκε περιστασιακά στις αρχές της δεκαετίας του εβδομήντα με οργανίστα Merle Saunders και Grateful Dead κιθαρίστα Jerry Garcia. Μετακόμισε στην Αριζόνα στα μέσα της δεκαετίας του ογδόντα και πέθανε εκεί από αναπνευστική ανεπάρκεια που προκαλείται από AIDS το 1990 στην ηλικία των 48. Clifford κυκλοφορήσει ένα solo album το 1972 από Fifties στυλ rock & roll. Στη συνέχεια, ο ίδιος και ο Cook υπό την προϋπόθεση ότι το rhythm section για Doug Sahm για το 1974 του LP και το Don Harrison Band μετά το 1976. Στα μέσα της δεκαετίας του ογδόντα Cook εντάχθηκε ομάδα της χώρας του Νότιου Ειρηνικού, το οποίο είχε αρκετές επιτυχίες.

Δεν αποτελεί έκπληξη, σόλο επιδιώξεις John Fogerty έχουν προσελκύσει τη μεγαλύτερη προσοχή. Αμέσως μετά τη διάλυση κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ bluegrass / χώρα, το Blue Ridge Rangers, στην οποία έπαιξε όλα τα μέσα. Δύο τραγούδια, το κλασικό Hank Williams "Jambalaya (Από την Bayou)" και "πέτρινες καρδιές," έκανε το Top Σαράντα. Σχεδόν τρία χρόνια πέρασαν πριν από την επόμενη του LP, ένα άλλο one-man show με τίτλο John Fogerty. Θα πωλούνται άσχημα, και το επόμενο άλμπουμ του, που θα ονομάζεται Hoodoo, απορρίφθηκε από Εγγραφές Ασύλου. Fogerty και την οικογένειά του, αποσύρθηκε σε ένα αγρόκτημα σε αγροτική Όρεγκον. Ήταν μόλις δει για την επόμενη δεκαετία.

Ο ίδιος εμφανίστηκε με CENTERFIELD (Number One, 1985), ένα τυπικό απλό, μελωδικός συλλογή που πούλησε δύο εκατομμύρια αντίτυπα και παράγονται χτύπημα ξεχωρίζει στο "The Old Man Down the Road" (αριθμός 10, 1985), "Rock and Roll κορίτσια» (Αριθμός 20, 1985), και «centerfield" (αριθμός 44, 1985). «Γέρος» και ένα άλλο τραγούδι από το άλμπουμ, "Zanz Καντ DANZ," προσγειώθηκε Fogerty στο νομικό πρόβλημα. Ο τελευταίος, μια αραιά καλυμμένη επίθεση εναντίον Φαντασίας ιδιοκτήτης Σαούλ Zaentz ("Zanz δεν μπορούν να χορέψουν αλλά θα κλέψουν τα χρήματά σας»), οδήγησε Zaentz να μηνύσει για 142 εκατομμύρια δολαρίων, όχι μόνο πάνω από το τραγούδι, αλλά με την πάροδο «Γέρος»: Φαντασία υποστήριξε το τραγούδι αντέγραψε τη μουσική της Β πλευράς του 1970 CCR «τρέχει μέσα από την ζούγκλα." Το 1988, μια κριτική επιτροπή αποφάνθηκε υπέρ Fogerty του? Έξι χρόνια αργότερα, το Ανώτατο Δικαστήριο διέταξε Φαντασία να επιστρέψει Fogerty για πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια σε αμοιβές δικηγόρων.

Για χρόνια Fogerty αρνήθηκε να εκτελέσει CCR τραγούδια ζωντανά? που είχε να παραδώσει τα δικαιώματα του καλλιτέχνη για να βγούμε από Fantasy σύμβαση του στη δεκαετία του εβδομήντα. Αλλά στο γάμο του Tom Fogerty για το 1980 και την επανένωση El Cerrito Γυμνάσιο το 1983 Fogerty συντομία βάλει στην άκρη την πικρία του για να παίξει μια χούφτα των κλασικών Creedence με πρώην bandmates του. Οι σύντομες σειρές θα είναι η τελευταία φορά που θα εκτελέσει ποτέ την παλιά του μπάντα. Τρία χρόνια αργότερα, στο 4 Ιουλ, 1987 συναυλία για τους βετεράνους του Βιετνάμ στην Ουάσιγκτον, DC, έσπασε το μποϊκοτάζ για πρώτη φορά σε μια δημόσια συναυλία, τραγουδώντας οκτώ κλασικά Creedence. Στη συνέχεια έπεσε από τα μάτια και πάλι, στην επιφάνεια μόνο για την ετήσια Rock and Roll Hall of Fame τελετές επαγωγής? το 1993 δική του σειρά του ήρθε όταν CCR εγκαταστάθηκαν στην αίθουσα. Fogerty αρνήθηκε να εκτελέσει με Cook και Clifford εκείνο το βράδυ. Το rhythm section, ανακάλυψε ότι δεν επρόκειτο να εκτελέσει ώρες πριν από την τελετή, αφήνοντας τους να στέκονται αμήχανα από την πλευρά της σκηνής, ενώ Bruce Springsteen και ο Robbie Robertson, ενώ Fogerty τραγούδησε το "Born On The Bayou." Από αυτό το σημείο όποιες ελπίδες είχε για τους οπαδούς για την επανένωση CCR είχαν σβήσει.

Fogerty κυκλοφόρησε Blue Moon Swamp (Αριθμός 37, 1997)? εμπνευσμένο από διάφορα ταξίδια στο Δέλτα του Μισισιπή, το άλμπουμ είχε λάβει πάνω από τέσσερα χρόνια για να κάνει. Το single "Νότια Streamline" χτυπούν τον αριθμό 67 για την C & W διάγραμμα. Fogerty ακολούθησε την απελευθέρωση με μια εκτεταμένη περιοδεία των ΗΠΑ στην οποία έπαιξε πολλά κλασσικά CCR, όπως «Περήφανοι Μαρία» και «Τυχεροί Son", μαζί με το νέο υλικό του? το live άλμπουμ Προμήνυμα (Αριθμός 29), κυκλοφόρησε το επόμενο έτος.

Το 1995, Cook και Clifford άρχισε περιοδείες ως Revisited Creedence Clearwater. Fogerty μήνυσε και κέρδισε μια προσωρινή διαταγή φραγής τους να χρησιμοποιούν αυτό το όνομα, αλλά ο πρώην bandmates του τελικά επικράτησε στην υπόθεση. Και τα δύο στρατόπεδα είναι τώρα θαμώνες στο κύκλωμα καλοκαιρινή συναυλία, παίζοντας παραστάσεις με εντυπωσιακά παρόμοια setlists.

Fogerty έχει μείνει απασχολημένος ως καλλιτέχνης καταγραφής των τελευταίων ετών, καθώς και. Το 2004 κυκλοφόρησε το Deja Vu, ο τίτλος του οποίου αναφέρεται ομοιότητες μεταξύ του Βιετνάμ και το Ιράκ πολέμους. Fogerty ακολούθησε με το 2007 της Αναγέννησης και του 2009 Η Blue Ridge Rangers βόλτα πάλι, το τελευταίο ένα sequel στο Blue Ridge Rangers το 1973. Το λεύκωμα χαρακτήρισε τους επισκέπτες, όπως Bruce Springsteen και βρήκε Fogerty τραγούδι rootsy, βιολί-φορτωμένο καλύμματα των σκοτεινών τραγούδια από τον John Πρινέ, Buck Owens και άλλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου