Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Σε Κινητοποιήσεις Προσανατολίζονται Οι Εργαζόμενοι ου "Δαφνιού"

Σε γενική συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Αυγούστου, θα αποφασίσουν οι εργαζόμενοι του ψυχιατρικού νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ - "Δαφνί") τους τρόπους με τους οποίους θα απαντήσουν στις πρωτοβουλίες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για την επιτάχυνση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και της αποασυλοποίησης των ψυχικώς πασχόντων.

Τα μέλη του Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων του ΨΝΑ - "Δαφνί" παραχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Αυγούστου συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας δήλωσαν την αντίθεσή τους στην κατάργηση των τριών ψυχιατρείων του ΕΣΥ της χώρας. Στο πλευρό τους οι εργαζόμενοι του "Δαφνιού" είχαν βουλευτές και εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, της Δημοκρατικής Αριστεράς και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, καθώς και δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους της περιοχής.

Το σύνλο των εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ μέχρι τους ΑΝΕΛ και τη ΔΗΜΑΡ, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην κατάργηση των ψυχιατρείων του ΕΣΥ, με την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου να κάνει χαρακτηριστικάλόγο για "αποασυλοποίηση, αλλά υπό όρους", και υπογράμμισαν ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα και οι πολίτες τα ψυχιατρεία να παραμείνουν δημόσιες οντότητες και να μην σπεύσει η κυβέρνηση να απαλλάξει το δημόσιο από τις αναγκαίες για την λειτουργία της Ψυχικής Υγείας δομές.

Την ίδια στιγμή, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έφεραν το θέμα της οριστικής κατάργησης των τριών ψυχιατρείων του ΕΣΥ στην Βουλή,με ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου