Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

ΗΡΑΚΛΕΙΟ Κινητοποίηση Για Την Τραγική Κατάσταση Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Αγωνιστική κινητοποίηση αυτή την ώρα από σωματεία και φορείς του Ηρακλείου για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο «Βενιζέλειο» νοσοκομείο.

Οι εργαζόμενοι και οι γιατροί προχωρούν σε στάση εργασίας ως τις 3 μ.μ. και αφού συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του νοσοκομείου πορεύονται στο κέντρο της πόλης και την πλατεία Ελευθερίας, όπου θα επιδώσουν ψήφισμα στην περιφέρεια Κρήτης.

Απαιτούν επαρκή στελέχωση και άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και προσωπικού όλων των ειδικοτήτων που απαιτούνται, προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου.

Αν και με απόφαση του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, παύθηκαν από τα καθήκοντά τους ο διοικητής και η αναπληρώτρια διοικήτρια του Νοσοκομείου, το γεγονός δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης για τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει και το συγκεκριμένο νοσοκομείο.

 
«Η δημόσια και δωρεάν υγεία είναι κατάκτηση του ελληνικού λαού. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να παραδοθεί η δημόσια και δωρεάν υγεία στους εμπόρους της υγείας» τόνισε ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος παραβρίσκεται στην κινητοποίηση. «Δε θα επιτρέψουμε να μετατραπεί το Βενιζέλειο νοσοκομείο σε Κέντρο Υγείας», πρόσθεσε.

Η συνέχεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων δίνεται με συλλαλητήριο στο οποίο καλούν εργατικά σωματεία και φορείς του Ηρακλείου την Παρασκευή 20 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.
 
Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου