Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Ευαγγελισμός / Πεταμένοι Στο Διάδρομο 23 Ψυχικά Ασθενείς

Τα δεκάδες ράντζα και η μία κοινόχρηστη τουαλέτα στην Ψυχιατρική Κλινική δείχνουν την κατάρρευση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Ανύπαρκτες είναι οι υποδομές για την υποδοχή και φροντίδα των ψυχικά ασθενών, με το αποψιλωμένο προσωπικό των νοσοκομείων να προσπαθεί να αντιμετωπίσει δεκάδες περιστατικά στις εφημερίες με πρόχειρη τοποθέτηση ασθενών σε ράντζα στους διαδρόμους, όπως δείχνει η τελευταία καταγγελία που έκανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

 

Όπως τονίζει, στο τέλος της εφημερίας στον Ευαγγελισμό, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, μόνο στο διάδρομο της Ψυχιατρικής Κλινικής βρίσκονταν σε ράντζα 23 ψυχικά ασθενείς, καθώς συνολικά νοσηλεύει 43 αλλά διαθέτει μόλις 20 κλίνες ανεπτυγμένες.

Αυτοί οι 23 γυναίκες και άνδρες στους διαδρόμους, τονίζει ο κ. Γιαννάκος, έχουν πρόσβαση μόνο σε με μία κοινόχρηστη τουαλέτα, μία  ντουσιέρα. «Φταίει ο Ευαγγελισμός που αναγκάσθηκε να αναπτύξει 23 ράντζα, φορεία; Ασφαλώς όχι», υπογραμμίζει, καθώς υπάρχει «παρόμοια κατάσταση και στις άλλες ψυχιατρικές κλινικές των Νοσοκομείων και τα Ψυχιατρικά  Νοσοκομεία».

Αυτό που φταίει είναι η κατάρρευση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, καταλήγει ο ίδιος.

Πηγή : Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου