Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ Όχι Στη Μετατροπή Του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Σε Επιχείρηση

Για την προωθούμενη μετατροπή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της πόλης σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, αλλά και τη Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στο πλαίσιο λειτουργίας του νοσοκομείου, καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ, η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Λάρισας.

Σε ανακοίνωση σημειώνει πως «τα όσα εξήγγειλε σχετικά ο υπουργός Υγείας είναι φυσική συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής που ασκείται διαχρονικά στην Υγεία, από όλες τις κυβερνήσεις. Μια πολιτική που προωθεί τη λειτουργία των δημόσιων μονάδων Υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ως "αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες" και εφαρμόζοντας τη στρατηγική της ΕΕ για την Υγεία, που έχει ως βάση ότι η υγεία είναι "ατομική ευθύνη", η υγειονομική Περίθαλψη είναι "εμπόρευμα" και οι παροχές Υγείας πρέπει να μειωθούν, γιατί εμποδίζουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων».

Προσθέτει ότι «μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι ασθενείς που θα αναγκάζονται να πληρώνουν πανάκριβα για τις υπηρεσίες που δικαιούνται και θα μπορούσαν να τις έχουν δωρεάν και σε υψηλότατο επίπεδο, στις κερδοσκοπικές, αλλά και στις μη κερδοσκοπικές (Δημόσια Νοσοκομεία ΣΔΙΤ) επιχειρήσεις Υγείας και αν δεν έχουν χρήματα θα πεθαίνουν» και καλεί «τους εργαζόμενους, τα σωματεία της πόλης μας να σταθούν απέναντι σε αυτές τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις».
Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου