Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

Ξεκίνησε Και Η Νεοδημοκρατική Έφοδος Στα Νοσοκομεία Για Την Κατάληψη Των Θέσεων Ευθύνης

Η εγκατάσταση των νέων Διοικητών στα Νοσοκομεία συνοδεύτηκε όπως είθισται και με τοποθετήσεις φίλιων προς τη ΝΔ προϊσταμένων σε θέσεις ευθύνης αλλά και μετακινήσεις εργαζομένων που δεν είναι φιλικοί στη νέα κατάσταση.

Το έργο αυτό έχει χιλιοπαιχτεί και επαναλαμβάνεται κάθε φορά που τα διάφορα κόμματα ανελάμβαναν την διακυβέρνηση της χώρας.



Η αξιοκρατία, η ισότιμη αντιμετώπιση όλων των εργαζομένων είναι απλώς κορώνες που μπορεί να εξαγγέλλονται συνεχώς όμως η πρακτική δεν αλλάζει.

Ούτε κουβέντα βεβαίως για ανάδειξη σε θέσεις ευθύνης προϊσταμένων και διευθυντών μετά από κρίσεις. Η διαδικασία αυτή έχει «ξεχαστεί» στο δημόσιο και στα νοσοκομεία εδώ και μία 15ετία.

Όλα αυτά που συμβαίνουν αυτές τις μέρες αποδεικνύουν ότι είναι βαθιά υποκριτική η δήθεν αξιοκρατία που επαγγέλλεται στα λόγια η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ.

Το ίδιο υποκριτικές είναι και οι φωνές όσων σιωπούσαν την προηγούμενη περίοδο όταν οι τοποθετήσεις σε θέσεις ευθύνης γίνονταν με τα ίδια μικροκομματικά κριτήρια.

Χωρίς να έχουμε αυταπάτες για τις προθέσεις όλων των μνημονιακών δυνάμεων που κυριαρχούν στο πολιτικό σκηνικό, το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να επιμείνει προκειμένου να μπει τέλος στις αυθαίρετες μικροκομματικές αναθέσεις σε θέσεις προϊσταμένων και να εφαρμοστεί ένα όσο είναι δυνατό δίκαιο σύστημα κρίσεων για την ανάδειξη των υπηρεσιακών στελεχών στο Δημόσιο και τα Νοσοκομεία.
Πηγή : ygeionomikoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου