Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

ΟΕΝΓΕ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ Κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, διεκδίκησαν με συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, οι εργαζόμενοι -κάποιοι από τους οποίους είναι και απλήρωτοι- στα δημόσια νοσοκομεία, απαιτώντας να μη γίνει καμία απόλυση επικουρικού και συμβασιούχου και να σταματήσει το άθλιο καθεστώς της εργασιακής ομηρίας και της ανακύκλωσης της ανεργίας. 
Στη συγκέντρωση, την κεντρική ομιλία έκανε η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Δεν ανεχόμαστε να χαρακτηρίζουν προκλητικά άτοπο το αίτημά μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Αυτοί που θα έσκιζαν τα μνημόνια τώρα τα επικαλούνται για να συμβιβαστούμε με τη σημερινή αθλιότητα. Η κυβέρνηση υπόσχεται ότι θα προκηρύξει μέσα στο 2018 1.500 θέσεις μόνιμων γιατρών που καλύπτουν "τεκμηριωμένες ανάγκες στελέχωσης". Δηλαδή οι υπόλοιποι συνάδελφοι επικουρικοί δεν καλύπτουν τεκμηριωμένες ανάγκες στελέχωσης; Η περίφημη τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση σαν απάντηση στις κινητοποιήσεις μας δεν λύνει επί της ουσίας το πρόβλημα. Επιχειρεί να τακτοποιήσει ζητήματα που έχουν προκύψει με το χρονικό όριο των 24 μηνών, ως ανώτατο όριο των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που καθιέρωνε το ΠΔ του Παυλόπουλου. Το μόνο που κάνει είναι να υπόσχεται την αναστολή της σφαγής μας».


Νωρίτερα, χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι των ΔΣ σωματείων από τα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Αττικόν», «Άγιος Σάββας», Θριάσιο και των επιτροπών αγώνα επικουρικών και συμβασιούχων από τα νοσοκομεία «Έλενα», «Αλεξάνδρα», ΚΑΤ, Κέντρο αιμοδοσίας καθώς και της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Γιατρών του ΕΣΥ Κέρκυρας. Όλοι οι ομιλητές έδωσαν το στίγμα για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στις απολύσεις επικουρικών - συμβασιούχων και για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.  

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με συναυλία από το συγκρότημα «Κοινοί Θνητοί».

Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου