Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

ΣΕΑΑΝ - ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Με Aγωνιστική Kινητοποίηση Tίμησαν Tην Παγκόσμια Ημέρα Tων ΑμεΑ

Με αγωνιστική κινητοποίηση που διοργάνωσαν σήμερα 3 Δεκέμβρη, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων τίμησαν τη σημερινή Παγκόσμια Μέρα ΑμΕΑ οι ανάπηροι διεκδικώντας τα δικαιώματά τους. 

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στον πεζόδρομο Κοραή και κατέληξε με πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου όπου κυριαρχούσαν τα συνθήματα: «Απληρωσιά, απολύσεις, αποκλεισμός παιδιών, αυτός είναι ο δικός τους εξορθολογισμός» και «Δώστε λεφτά για πρόνοια - υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία». 

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Ηλίας Σιώρας εκ μέρους του Σωματείου Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό, ο οποίος αναφέρθηκε στον πετσοκομμένο κρατικό προϋπολογισμό για την Πρόνοια και την Υγεία. «Δεν μας πείθουν τα κροκοδείλια δάκρυα των κυβερνώντων», τόνισε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στους 60 νεκρούς και εκατοντάδες σακατεμένους εργάτες από εργατικά ατυχήματα, για τους οποίους δεν υπάρχει καμία πρόνοια. 


Ο Ορέστης Παπαγιαννόπουλος από τον Σύλλογο Εργαζομένων σε Ιδρύματα Ειδικών Αναγκών, αναφέρθηκε στις άθλιες συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στα ειδικά σχολεία, τις μονάδες και τα ιδρύματα που αφορούν την ειδική αγωγή. «Εκατοντάδες εργαζόμενοι απασχολούνται χωρίς δικαιώματα, με πενιχρούς μισθούς και τον κίνδυνο της απόλυσης να αιωρείται διαρκώς πάνω από τα κεφάλια τους», κατήγγειλε χαρακτηριστικά. 

Ο Γιάννης Βουτσινάς από τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ανάπηροι και οι οικογένειές τους, με τα τερτίπια που επινοεί η εκάστοτε κυβέρνηση και η σημερινή για να περικόπτει επιδόματα, συντάξεις, υπηρεσίες προς τους αναπήρους, ενώ κατήγγειλε και τον απαράδεκτο ρόλο που διαδραματίζουν σε αυτή την κατάσταση τα ΚΕΠΑ. 

Ο πρόεδρος της ΣΕΑΑΝ Χάρης Χουρδάκης κατήγγειλε την πολιτική της ΕΕ που τσακίζει όσα δικαιώματα με σκληρούς αγώνες κατέκτησε η εργατική τάξη, καθώς και τα κυβερνητικά στελέχη που στο όνομα της λειτουργικότητας της αναπηρίας περικόπτουν δαπάνες για τους αναπήρους. 

Υπενθύμισε ότι το πρόσχημα της λειτουργικότητας δεν είναι «σημερινό φρούτο». Είχε  πρωτοανακοινωθεί από την κυβέρνηση Σημίτη το 2002 και στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε η κυβέρνηση της ΝΔ για να το επαναφέρει η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Ο πρόεδρος της ΣΕΑΑΝ προειδοποίησε ότι «ακόμα κι αν μπούμε σε ρυθμούς υποτιθέμενης ανάπτυξης, αυτή θα πληρωθεί με τα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας» και αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη της δημιουργίας μιας κοινωνικής Συμμαχίας, εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολουμένων, γυναικών και νεολαίας, για να απαντήσουν στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται από κυβέρνηση - ΕΕ - κεφάλαιο. 

Στη συγκέντρωση μίλησε και ο Νίκος Δαπόλας απο το αθλητικό σωματείο «Ο Κεραυνός» ο οποίος  κατήγγειλε τις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΠΟΣΚΑΜΕΑ και ΕΣΑΜΕΑ, οι οποίοι βγάζουν ανακοινώσεις για τη σημερινή μέρα προκειμένου να καλύψουν τις συνενοχή τους στην εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής. 

Στη συγκέντρωση διαβάστηκε το ψήφισμα όπου οι συγκεντρωμένοι διατρανώνουν την ομόθυμη απόφασή τους να πάρουν αποφασιστικά μέρος στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη. 

Στο Μέγαρο Μαξίμου, αντιπροσωπεία των διαδηλωτών ζήτησε συνάντηση για να λάβουν την απάντηση ότι θα κανονιστεί για τις επόμενες μέρες. Στο τέλος της κινητοποίησης ο Χάρης Χουρδάκη κάλεσε τους συγκεντρωμένους να βγάλουν συμπεράσματα για την κυβέρνηση που αρνείται να συναντηθεί με εκείνους που εκφράζουν τα γνήσια αιτήματα των αναπήρων. 

Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου