Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ Κινητοποίηση Στο Υπουργείο Υγείας

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Δεκέμβρη από ΔΣ Σωματείων Εργαζομένων στα νοσοκομεία, απολυμένους και απλήρωτους εργαζόμενους.

Απαιτούν: Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με αξιοπρεπείς μισθούς και πλήρη εργασιακά - ασφαλιστικά - επιστημονικά δικαιώματα. Καμιά απόλυση - Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Να πληρωθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα χωρίς καμιά εξαίρεση.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχαν με απόφαση των ΔΣ τα Σωματεία Εργαζομένων του «Ευαγγελισμού», του ΚΑΤ, του «Ασκληπιείου» Βούλας και του «ΕΛΠΙΣ». Επίσης συμμετέχουν αντιπρόσωποι εργαζομένων από τα Νοσοκομεία «Αλεξάνδρας», «Αττικόν», «Αγ. Σάββας», «Ερυθρός», η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, επικουρικοί εργαζόμενοι, εργολαβικοί, αλλά και εργαζόμενοι μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.


«Μη ρεαλιστική» θεωρεί η κυβέρνηση τη σταθερή εργασία

Οι υγειονομικοί συναντήθηκαν με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι θα απολυθούν οι 700 επικουρικοί που πληρώνονταν μέσω ΕΣΠΑ. Για τους 39 επικουρικούς που απολύθηκαν από τα στρατιωτικά νοσοκομεία, τους είπε πως οι 22 θα επαναπροσληφθούν. Στο ερώτημα εάν οι υπόλοιποι 17 μπορούν να επαναπροσληφθούν στα υπόλοιπα κρατικά νοσοκομεία, απάντησε πως θα το δει.

Για τους εργαζόμενους που απασχολούνται στα νοσοκομεία μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, ο Ανδρέας Ξανθός τους ανακοίνωσε πως τα προγράμματα θα παραταθούν για ένα χρόνο. Για τους εργολαβικούς εργαζόμενους, υποστήριξε πως θα απορροφηθούν από τις ΚΟΙΝΣΕΠ, δηλαδή πάλι θα εργάζονται σε εργολάβους.

Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά χαρακτηρίστηκε από τον υπουργό ως «μη ρεαλιστικό»! Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου